Camperplaatsen in de Gelderse streken

Niets voelt vrijer dan rondtrekken met een camper. Heerlijk toeren en de mooiste plekjes van de Gelderse streken bezoeken. Je doet alles op je eigen tempo, waardoor je maximaal kunt genieten van de omgeving. Ideaal om zo de Gelderse streken te ontdekken! Er zijn een aantal speciaal ingerichte camperplaatsen, veelal prachtig gelegen in de natuur met mooi uitzicht over water, bossen of heidevelden. Wil je weten waar je met je camper mag kamperen? Wij geven je een aantal tips.

  • Prachtig gelegen aan het water in Hattem vind je camperplaats IJsseldelta Marina. Deze camperplaats biedt ruimte voor 22 campers en is het gehele jaar geopend. Het centrum van Hattem is op loopafstand en bied je vele mogelijkheden voor een dagje uit. Bezoek een van de drie prachtige musea of ga het water op en maak en vaar- of kanotocht.
  • Campingpark Het Groene Eiland is gelegen op een schiereiland in het recreatiegebied De Gouden Ham gelegen tussen Appeltern en Maasbommel. Vanuit de camping kun je zo de Maas opvaren. Je kunt er dan ook motorboten, zeilboten, sloepjes en kano’s huren. De staanplaatsen zijn afgebakend en bijna allemaal aan of met zicht op het water.
  • Wil je in alle rust genieten van de prachtige Achterhoek? Zet dan je camper neer op Camping Kom-Es-An in Hengelo. De camping biedt royale plaatsen voor ieder kampeermiddel en beschikt over moderne voorzieningen. Trek eropuit in de prachtige gemeente Bronckhorst. Hier wisselen bossen, uitgestrekte weilanden en water  elkaar af. De gemeente is ook bekend om de vele prachtige kastelen en Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland.
Kamperen in Gelderland

 

  • In het hart van de Betuwe vind je Vakantiepark Eiland van Maurik. Het park is perfect voor iedereen die van ruimte en water houdt. Je kunt hier heerlijk toeven op het strand en in en op het water. De verharde plaatsen op de Zomerdijk zijn perfect voor camperaars!
  • Ontdek Hanzestad Doesburg! Vanaf de camperplaatsen in de passantenhaven loop je zo de historische binnenstad in. Wie Doesburg al kent, zal het volledig beamen: je krijgt er geen genoeg van! Hier barst het van de monumenten. De Hanzestad heeft meer dan 150 monumenten en tal van musea, je komt ogen tekort.
  • In een gevarieerd natuurgebied op de stuwwal van het Rijk van Nijmegen bevindt zich Natuurkampeerterrein Groesbeek. Tussen de bomen is er volop ruimte om jouw camper te plaatsen en de genieten van de prachtige natuur. Spring op je fiets en ontdek loof- en naaldbossen, heidevelden en akkers. De heuvels en dalen in het gebied zorgen voor prachtige vergezichten.
Camper in Gelderland

 

  • Hoe gaaf is het om letterlijk tussen de fruitbomen kamperen? Dit kan bij Landwinkel De Woerdt in Ressen. Geniet van veel groen, mooi boomgaarden en steden binnen handbereik. Fiets over de dijken of wandel het Klompenpad dat start en eindigt bij de landwinkel. Vergeet na je bezoek niet om een tas vol lekkere streekproducten mee naar huis te nemen!
  • In het hart van de Gelderse waterwereld bevindt zich Jachthaven ’t Eiland in Rhederlaag. Parkeer je camper direct aan het water en geniet van het prachtige uitzicht. De jachthaven heeft een grand café waar je terecht kan voor een hapje eten of een lekker drankje. Ook is er de mogelijkheid om een boot te huren en over Rhederlaag en de IJssel te varen.