De Gelderse streken bewijzen ieder jaar klasse aan restaurants te bezitten. Van Harderwijk tot Winterswijk en van Doornenburg tot Heelsum kun je de sterren tellen. Goed eten, pure producten en de kwaliteit-prijs klopt. Onze streken bezitten 8 Michelinsterren restaurants, hier zijn we trots op!
Strandlodge Winterswijk
Een vreemde eend in de bijt wellicht, toch verzekerde Strandlodge Winterswijk zich ook dit jaar van een ster. “Koken is meer dan in een pannetje roeren, alles heeft een reden, elk product zijn eigen techniek, elke smaak zijn eigen gevolg in combinatie met andere producten en wijnen. Het gaat om de totaalbeleving: op momenten waarop wijn-spijs combinaties kloppen en je zaak ‘kolkt’ van gezelligheid, creëer je herinneringen”. Wie wilt dat nu niet proeven?

De Kromme Dissel
Midden in de bossen van Heelsum ligt Hotel Klein Zwitserland, waarnaast restaurant De Kromme Dissel is gevestigd. De Kromme Dissel wordt als enige restaurant in Nederland al 54 jaar op een rij met een Michelinster bekroond. Gevestigd in een authentieke Oudsaksische boerderij tovert het restaurant met pure ingrediënten uit de streek en verrassende smaken iedere keer weer een kunstwerk op je bord. Maak je beleving compleet en blijf lekker slapen na je diner!
’t Raedthuys
Onder de rook van Arnhem, in Duiven, staat ’t Raedthuys. ‘Een plek waar culinaire creaties en hedendaagse kunst elkaar ontmoeten’. Chefs des Cuisines Tom Lamers en Hans den Engelsen streven naar gastronomische perfectie met enkel dagverse producten van de beste kwaliteit. Deze culinaire smaaksensatie laat je smaakpapillen zeker niet onberoerd!

De Kromme Dissel
Zenith
Voor het tweede jaar op rij heeft Zenith een Michelinster. Gastvrouw Jody en chef Joey hebben een gedeelde passie voor gastronomie en die passie resulteert in gerechten die tot in de puntjes kloppen. De rijke geschiedenis van Joey en Jody heeft voor de authentieke en diverse smaken gezorgd die op het menu staan. Ga jij je laten verrassen door de innovatieve gerechten?
‘t Nonnetje
In Harderwijk vind je niet één, maar maar liefst twee restaurants die met Michelinsterren bekroond zijn. Aan de historische Vischmarkt vind je ’t Nonnetje, welke ook in 2025 haar twee sterren heeft behouden. In dit sfeervolle en intieme restaurant geniet je van heerlijke seizoensproducten in originele gerechten. Laat eigenaar- gastheer Robert-Jan Nijland, SVH meesterkok Michel van der Kroft en brigade je meenemen op reis door hun creatieve wereld!
Basiliek
Iets verderop op de Vischmarkt in Harderwijk vind je restaurant Basiliek. De geweldige kwaliteit van het eten en drinken werden opnieuw bekroond met een ster. De uitgebreide wijnkaart biedt vele referenties, voldoende om wijn en spijs perfect op elkaar af te stemmen. Het liefst bereid Yornie van Dijk zijn gerechten met ingrediënten uit de regio.
De Nieuwe Winkel
Van doodgewone planten tot botanische gerechten, dat is wat De Nieuwe Winkel in Nijmegen serveert. In deze tijd, waarin het klimaat een belangrijke rol speelt, wilt De Nieuwe Winkel een statement maken met zijn botanische gerechten. Met ingrediënten als Japanse gember en de honingbes uit Siberië kunnen de chefs oneindig blijven combineren en vele creatieve gerechten op tafel krijgen. De complexiteit, maar toch de herkenbaarheid van het menu is wat zal verwonderen.
Rijnzicht
Voor een culinaire beleving met bijzondere smaaksensaties en een verrassende presentaties ga je naar restaurant Rijnzicht in Doornenburg. Hier bereidt chef Mike Cornelissen iedere dag met veel liefde, kennis en vaardigheden de lekkerste gerechten. Het restaurant is continu in ontwikkeling, iedere seizoen wordt namelijk het ‘innovatiemenu’ vernieuwd. Geniet van de rustieke sfeer waar culinaire topkwaliteit en innovatie samenkomen!