Tips voor Vaderdag

Aanstaande zondag (16 juni) is het weer tijd om je vader in het zonnetje te zetten want het is Vaderdag! Of je vader nu houdt van lekker eten & drinken, graag naar goede muziek luistert of gezellig met jou wil knutselen, wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij waar je hem zeker mee verrast!

 

Lekker eten & drinken

Bij Slot Loevestein kun je op Vaderdag gezellig aanschuiven bij de hamburgeravond voor echte mannen! Vanaf 17.00 uur ben je welkom op te genieten van bier & burgers, een leuke verrassing voor elke vader. Na een koud glas van het eigen speciaalbier (of een andere consumptie) gaat de barbecue aan en worden de eerste burgers gegrild door de chef.

Je kunt er ook voor kiezen om je vader mee te nemen naar de mooiste en hoogste bar van de Betuwe, namelijk de SIXX Skybar. Deze bar bevindt zich op de 16e etage van het Van der Valk Hotel in Tiel. Op Vaderdag kun je hier terecht voor een bierproeverij. Geniet samen van een glas Swinckels, Cornet en een seizoensbier met een portie bitterballen voor slechts € 17,50 per persoon.

Bij Moeke Mooren kun je lekker eten combineren met een leuke boottocht! Eerst gaan jullie uitgebreid tafelen en vervolgens is er een boottocht door recreatie- en natuurgebied ‘De Gouden Ham’. In twee uur tijd vaart de kapitein je langs de mooiste plaatsen.

Vaderdagbrunch en rondvaart bij Moeke Mooren

 

Wil je meer te weten komen over bier? Kies dan voor de Bierexperience bij de Brouwhoes. De Experience biedt een unieke ontdekkingsreis voor jong en oud waarin je met interactieve uitdagingen alles te weten komt over de brouwerij, het bier en de geschiedenis. Daag je vader uit om jou te verslaan, zoals Frederik Hendrik de Spanjaarden versloeg!

Of neem je vader mee naar het prachtig gelegen Roadhouse Arnhem. Je kunt hier genieten van unieke recepten in de authentieke sfeer van een echt Amerikaans Roadhouse. En ook kinderen kunnen zich goed vermaken: de speelruimte is volledig uitgerust met onder andere een kinderbioscoop, wandspelen, en een klimruimte voor de allerkleinsten, air-hockeytafel en flipperkasten.

 

Muzikaal vermaak

Grote kans dat je vader het muziekfestival ‘Woodstock’ uit de jaren ’60 wel kent. Dit was het meest invloedrijke popfestival uit de muziekgeschiedenis met legendarische optredens en een uitzinnig publiek. Op 16 juni neemt Frank Lammers je in Musis mee naar de heilige grond in Bethel, New York, voor een uniek eerbetoon tijdens One night of peace & music. Hij wordt bijgestaan door all-star band Strang Brew en een aantal bijzondere muzikale gasten.

Of ga naar Park Sonsbeek, waar het evenement Park Open wordt gehouden. Op het podium staan vijf topbands die keihard en gepassioneerd bewijzen dat vriendschap een fantastische basis is voor living your dream. Het is een evenement voor iedereen die van zon en zomer houdt, goede muziek waardeert en graag een biertje drinkt. Nieuw dit jaar is het Kinderpodium: kinderen kunnen zich aanmelden met een zelf ingezongen versie van hun favoriete nummer.

Zondag 16 juni is de laatste dag van het Mañana Mañana 2019 festival in Vorden. Een goede reden dus om je vader hier op Vaderdag nog mee naartoe te nemen! Het is een festival zonder kaders, slechts paaltjes en touwtjes scheiden jou van de artiesten backstage. Geniet van allerlei soorten livemuziek en theater op zeven podia, verscholen in de bossen bij een fraai kasteel.

Mañana Mañana

 

Leuk voor de kleintjes

Bij het Land van Jan Klaassen mogen papa’s op Vaderdag helemaal gratis naar binnen toe! Katrijn vindt dat Jan Klaassen zondag ook in het zonnetje moet staan en heeft een mooie tekening gemaakt. De tekening ligt in een kist, die opeens weg is. Wil je weten hoe dit poppenkastverhaal afloopt? Kom dan op Vaderdag langs!

Ga lekker Minecraften met je vader bij GeoFort! In Minecraft is heel Nederland nagebouwd, van de bomen, wegen tot aan alle gebouwen. Leer je vader hoe je kunt warpen, zoek samen het huis op waar je woont en speur je weg door virtueel Nederland. Speciaal met Vaderdag kun je samen met je vader de Minecraftworkshop volgen en hem alle kneepjes van de Minecraftwereld leren!

Vier Vaderdag met Ridder Wilg bij Kasteel Doorwerth. Legendarische vaders en dappere familieleden kunnen tot ridder geslagen worden. Vaders, grootvaders, kinderen, kleinkinderen, moeders en partners, iedereen is welkom op het kasteel bij Ridder Wilg. Aan de hand van een speurtocht zal Ridder Wilg diegene die het kasteel bezocht hebben belonen met een ridderslag.

Ridder Wilg bij Kasteel Doorwerth

 

Wil jij weleens weten of je vader echt zo creatief en handig is als hij zegt? Neem hem dan mee naar De Spelerij – De Uitvinderij. Vaders hebben hier aanstaande zondag ook gratis entree! Genoeg reden om samen te spelen, te ravotten en te knutselen. Bij De Spelerij – De Uitvinderij kan van alles gemaakt worden!

En tot slot voor alle treinliefhebbers: neem je vader mee naar Museum werkplaats Transit Oost. Bekijk de grote modelbaan van Winterswijk (1920-’30) en ontdek hoe belangrijk de spoorwegen waren in de vorige eeuw. Of ga aan de slag met de spoorzoeker en beleef de historie van textielindrustie, kolenvervoer en het openbaar vervoer in Oost-Nederland.