Tips voor de meivakantie

Yesss, vakantie! Een hele week niet naar school betekent alle tijd om op Groot Gelders Avontuur te gaan en de leukste uitjes van de Gelderse streken te beleven. Van zeldzame apen spotten tot klimmen en klauteren in de speeltuin en op ontdekking in een echt kasteel. Wij geven je tips voor een dagje uit met het gezin!

 

Spot alle dieren

Ga eens op wereldreis in Burgers’ Zoo! Het park waar je één bent met de natuur. Ben je klaar voor een avontuurlijke expeditie? Je gaat namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maak je op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië. Je kijkt je ogen uit! Weet jij waarom flamingo’s vaak op één been staan? Ontdek dat en nog meer weetjes over de dieren in Burgers’ Zoo in dit leuke artikel!

Apenheul in Apeldoorn is weer geopend en start het nieuwe seizoen goed. Want… naast een nieuwe apensoort – de in dierentuinen zeldzame talapoin – is er in Apenheul al sprake van veel pril babygeluk. Dus als je apen én aapjes wil spotten, dan ben je hier aan het juiste adres. Het is grappig, je kunt er iets van leren en het is herkenbaar. Want wist jij dat van alle dieren apen het meest op mensen lijken? Grote kans dus dat ook jij op één van de apen uit Apenheul lijkt! Nieuwsgierig? Kijk dan eens op de website van Apenheul en ontdek op wie jij lijkt.

Apenheul

 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat bekend om zijn ‘big four’: edelhert, moeflon, zwijn en ree. Tijdens een wandeling of fietstocht door het Park kun je maar zo een van deze prachtige dieren in het wild tegen komen. Is dat niet gaaf?! Lees hier onze tips voor tijdens het spotten van wild!

 

Leef je uit!

Een bijzonder dagje uit beleef je in De Spelerij – De Uitvinderij. Daar ontdek je de meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien en kun je je eigen uitvindingen maken. En wil jij wel eens laten zien hoe snel, sterk en handig je bent? Grijp dan je kans bij Wipeout Kids en bestorm alle obstakels!

De Spelerij – De Uitvinderij, Dieren, Papier, Verf, Verfmachine, Schilderij maken, Kinderen

 

Laat je verrassen door de vele en gevarieerde attracties in Belevingspark CactusOase. Ga op ontdekkingstocht en maak de puzzelroute, of kom spelen in de Kindertuin met onder meer een tipi, saloon en Anny Cactus Kindertheater. Een nostalgiehuis, een ambachtelijke schoenmakerij en een doorsnede van een historische boerderij voeren je terug naar de beginjaren van de vorige eeuw. Daarnaast zorgen een terras, vijver met vissen en enkele ondeugende pony’s ervoor dat het buiten ook gezellig is!

 

Ga op ontdekking in een museum

Ben jij een echte avonturier en gek op navigatie en cartografie? Dan is een bezoek aan GeoFort echt wat voor jou! Hier leer je alles over kaarten en navigatie. Zoek de weg in de donker ondergrondse gang of in het doolhof en laat zien hoe goed je kunt speuren.

GeoFort

 

Het Afrika Museum in Berg en Dal staat in de meivakantie in het teken van bouwen met bamboe. Bamboe is een ideaal en duurzaam bouwmateriaal en een goed alternatief voor tropisch hardhout. Ontdek in de meivakantie zelf hoe makkelijk het is om met bamboe te bouwen tijdens een workshop, maak een rondje over de woonerven en leer alles over het ritme van het bouwen van een muziekdocent.

 

Gluren in een chique kasteel

Ontdek de spannende geschiedenis van de Gelderse streken! Bezoek eens een van de vele kastelen, forten en landgoederen die hier te vinden zijn. Op Slot Loevestein is in de meivakantie van alles te doen. Meng zelf de juiste ingrediënten voor buskruit in de Kruittoren of laat de vesting onder water lopen met het waterspel.

Kasteel Huis Bergh gaat in de meivakantie terug naar de tijd van de ijverige Monniken. Hoe voelt het om in alle stilte met een ganzenveer middeleeuwse letters te schrijven bij niets anders dan kaarslicht? De kinderen bekijken items die met tekst te maken hebben: initialen op het kasteel, tijdverzen, rouwborden en middeleeuwse handschriften.

Van al die leuke activiteiten krijg je natuurlijk honger! Strijk neer bij een van de vele pannenkoekenhuizen in regio Arnhem en Rijk van Nijmegen. Je vindt de restaurants in de buurt van topattracties en prachtige fiets- en wandelgebieden. Ideaal dus! Van traditionele restaurants met een ouderwets gezellige inrichting, tot strakke en moderne uitstralingen. Klik hier voor onze tips.

Pannenkoeken eten in een pannenkoekenhuis in Gelderland