Op Groot Gelders Avontuur in Fort Pannerden


Yvonne van der Laan en haar gezin gaan op avontuur in Fort Pannerden. Hier gaan zij op zoek naar het geheim van soldaat Willem Derksen. In de Eerste Wereldoorlog was hij gelegerd in Fort Pannerden en tijdens zijn verblijf hier heeft hij iets verstopt... Het gezin krijgt een boekje met aanwijzingen mee en gaat op avontuur. Zullen ze vinden wat Willem verstopt heeft? Lees hier haar fotoverslag!

01

De wind is behoorlijk pittig en de temperatuur niet al te hoog, als we de dijk naar Fort Pannerden op lopen. We zijn bijna halverwege en hebben net onze capuchon opgezet, als een blauwe tuktuk ons achterop komt rijden. De gratis taxi dienst van Fort Pannerden! We stappen graag in.

02

Vanaf de parkeerplaats zagen we alleen een groene heuvel, aan de rivier. Nu zien we dat dit wel degelijk een fort is, met een indrukwekkende entree, die ons een donkere tunnel in voert.

3

Na een enthousiast welkom van één van de vele vrijwilligers stappen we, gewapend met het militair zakboek van soldaat Willem Derksen, een nog donkerdere gang in, om uit te komen in kamer 47. En hé.. is dat Willem, die daar langs dat alarmdraad sluipt?

04

In ons zakboekje maken we gauw aantekeningen van alle aanwijzingen die we onderweg tegenkomen. Samen vormen ze namelijk een code om straks te ontdekken waar de sleutel naar de beloning verstopt is. Hartstikke spannend.

05

06

In een volgende kamer hangt een hangmat, zoals die er een eeuw geleden ook hingen. Zeg, is dat Willem alweer, die daar een uiltje ligt te knappen? Op deze manier houdt hij het natuurlijk altijd droog op deze koude, vochtige plek.

07

Onderweg door de donkere gangen doen we spellen en lossen we puzzels op. Ze zijn niet altijd eenvoudig, maar door samen te werken lukt het wel. 

08

Zo nu en dan komen we spullen tegen van Willem en zijn kameraden. Zoals deze oude fiets, waarvan de bel het nog prima doet.

09

Na het beklimmen van een trap staan we plotseling oog in oog met een enorm kanon. Het is een replica, in 2 jaar tijd gebouwd door een groep vrijwilligers. We krijgen uitleg en natuurlijk helpt onze eigen Willem even met het vullen en afvuren van het kanon. BOEM!

10

Dan klimmen we nog wat trappen omhoog en staan we ineens weer in de frisse buitenlucht. Bovenop Fort Pannerden. Het uitzicht over de rivieren en het natuurgebied is schitterend en precies op dat moment komt het zonnetje er ook nog even door.

11

Terug binnen in het fort zoeken we een stevige tafel op in het museum, waar we de code kraken en de oplossing vinden van de speurtocht. Willem heeft zijn sleutel voor ons op een speciaal plekje verstopt en als we hem gevonden hebben stappen we elk met een mooie beloning naar buiten. 

Ga ook op avontuur!

Wil jij net als Yvonne en haar kids op Groot Gelders Avontuur en het geheim van soldaat Willem Derksen ontdekken? Download hier leuke photo booth props en ga op pad!

Gerelateerde artikelen