Op Groot Gelders Avontuur op de Veluwe

Yvonne van der Laan ging met haar gezin en met de magische iPad-game ‘The Nature Game’  op ontdekkingstocht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een echt Groot Gelders Avontuur waarbij je kennis maakt met Anton en Helene Kröller-Müller, de geschiedenis van het Park, en de planten en dieren die er leven. Geniet van haar fotoverslag!

November 4 01

Nadat een lieve dame bij het bezoekerscentrum ons wegwijs heeft gemaakt met de tablet gaan we gauw naar buiten, want we staan te popelen om de Nature Game te spelen. Het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum kan beginnen. Officieel is het spel 6+, maar hé, als je net 5 bent geworden ben je ook al heel stoer en dus is de startsteen met de mysterieuze cijfers erop al gauw gevonden. 

November 4 02

November 4 03

Het kompas op de tablet aflezen is niet zo lastig en zodra we hebben kennis gemaakt met de hoofdpersoon in het verhaal, die ons mee neemt het bos in, volgen we het bospad tot een lange trap. Onze photo booth props komen daar goed van pas, want moeten we écht helemaal naar boven? Ja dus, kom maar gauw.

November 4 04

Bovenaan de trap komen we in het oudste deel van het bos uit. En wow, deze berkenbomen hebben echt 4, 5 en soms zelfs 6 stammen.

05 (2)

Al lopend lossen we de ene na de andere puzzel op en we leren het verleden van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Helene en Anton Kröller-Müller steeds beter kennen. Zelfs gesloten deuren gaan voor ons open en zo komen we in de vallei van de dode bomen.

November 4 06

November 4 07

Verleden en heden lopen in elkaar over en de dieren in de vallei van de dode bomen lijken tot leven te komen op het scherm. We beantwoorden vragen over de dieren en het voedsel dat ze hier vinden. Wilde zwijnen eten natuurlijk paddenstoelen. Zoals die daar!

November 4 08

November 4 09

We beklimmen een nieuwe trap, zien daar de mooiste paddenstoelen op groeien en genieten van de herfst om ons heen, voordat een nieuwe aanwijzing op de Franse berg ons heuvelafwaarts stuurt. Het pad is hier lekker avontuurlijk. Flink steil en met boomstammen en -wortels om overheen te klimmen.

November 4 10

November 4 11

Als we over de laatste stammen heen geklommen zijn zien we de perfecte lunchplek pal voor ons. Pas als we zitten te eten merken we hoe moe we zijn, maar we zijn ook al dichtbij de ontknoping van het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum en dus gaan we gauw verder.

 

November 4 12

November 4 13

Als we om ons heen kijken zien we dat we eigenlijk óp de restanten van het nooit gebouwde museum zitten, de stenen hebben allemaal geheimzinnige cijfers en we passeren de indrukwekkende ingang van wat het museum had móeten worden. De tablet wijst ons de weg naar 3 schilderijen die in dit museum een plekje hadden moeten krijgen en we leren meer over de zandvlakte hier, die ooit nog vele malen groter was.

 November 4 14

November 4 15

Inmiddels is iedereen gegrepen door het verhaal en de tablet wisselt, uit puur enthousiasme, een paar keer van eigenaar. 

 November 4 16

Nadat we het mysterie hebben opgelost brengen we de tablet terug naar het bezoekerscentrum, waarna we naar het voormalig jachthuis van de familie Kröller-Müller rijden. De meiden zijn nog in de ban van het verhaal en willen iets tastbaars zien van de familie, voor ze afscheid willen nemen. “Dahaag Helene” roepen ze, als we de auto weer instappen.

Ga ook op avontuur!

Wil jij net als Yvonne en haar kids op Groot Gelders Avontuur en The Nature Game in Het Nationale Park De Hoge Veluwe spelen? Download hier de leuke photo booth props en ga op pad!

Gerelateerde artikelen