Op Groot Gelders avontuur... gillen in de achtbaan

Tikva gaat met haar gezin op Groot Gelders Avontuur! Wanneer ze de enveloppe open maken waar de bestemmingen voor het weekend in staan, blijkt dat haar dochter een echte bofkont is. Ze gaan naar de Julianatoren, naar Park Tivoli en tussendoor nog cultureel verantwoord naar het Afrika Museum. Lees hier het verslag van haar weekend vol pret(parken)! 

Swingen met Jul en Julia in de Julianatoren

Er zijn weinig dingen die onze 4-jarige dochter blijer kunnen maken dan een bezoek aan de Julianatoren. Vol ongeduld staat ze te springen terwijl ik nog even de entree wil filmen “Mama schiet op, anders gaan die kindjes eerst”. Ze wil in de achtbaan, en in de dinotour en in de vliegtuigjes en op de trampolines. Ze heeft het al helemaal bedacht. Eenmaal in het park lopen we direct even langs het bordje met de tijden van de shows, want dat maakt de Julianatoren toch echt wel heel bijzonder. We hebben geen tijd voor de theatershow maar wel voor de diverse swingende optredens buiten. Het plezier spat er vanaf en kinderen zijn heel geconcentreerd of juist lekker uitbundig aan het meedansen. Daarna is er natuurlijk tijd voor een foto en een dikke knuffel van Jul of Julia, de twee parkmascottes.

Die liedjes gaan nooit meer uit je hoofd. Dus de rest van het weekend betrap ik mijzelf erop dat ik opeens zing: “Bij de Julianatoren, ga je mee op dinotour”, “Bij de Julianatoren, in de achtbaan superstoer”, “Zwieren, zwaaien, tobbe draaien, het is de allermooiste plek, Julianatoren is te gek!”

Juli 9 - GGA_julianatoren1

Slapen op Landal GreenParks Coldenhove

De belofte dat we gaan zwemmen, maakt het afscheid van de Julianatoren wat draaglijker voor onze kleuter. We worden begroet door Bollo de Beer en die krijgt meteen een dikke knuffel. Die kent ze wel volgens haar. Waarvan is me onduidelijk omdat dit voor ons de eerste keer is dat we in een bungalow op Landal GreenParks slapen. Het zal wel aan zijn vriendelijke uitstraling liggen. De bungalow zelf ligt lekker tussen de bossen, we horen alleen de vogels om ons heen.  Snel leggen we de spullen weg om in het zwembad te spetteren.

Het is druk in de Brasserie, het restaurant van Landal Coldenhove. Maar er is een leuke kinderhoek en we hebben zelfs een schommel aan tafel. Wanneer wij nog afsluiten met een koffie en toetje duikt onze dochter alvast de indoor speeltuin in. Glijbanen, klimmen en klauteren en de ballenbak: ze kan haar geluk niet op. Dit avontuur hoeft van haar nog lang niet afgelopen te zijn. Die slaap halen we een andere keer wel weer in. 

Juli 9 - GGA_landal

Op verkenning in het Afrika Museum

Na een lekker ontbijtje in ons huisje stappen we in de auto. Vanaf de regio Apeldoorn naar Berg en Dal, een rit van een uur grotendeels over kleine wegen door de mooie Gelderse natuur.

In het Afrika Museum stappen we weer een hele andere wereld binnen. Voor kinderen staat er bij binnenkomst een kist met knuffels. Na je favoriet gekozen te hebben kan je beginnen op speurtocht. Tussen de vele beelden en bijzondere voorwerpen moet je precies die vinden van het plaatje. “Nu gaan we hier naar toe”, “Daar is die echt niet hoor, mama” we worden door het museum gejaagd door een kleuter die zo snel mogelijk alle plaatjes wil vinden. Bij de tijdelijke tentoonstelling “Wereld van veren” houdt ze stil. Dit is wel heel erg mooi. Er zijn geluidfragmenten te luisteren en filmpjes te kijken over vogels. Een enorme vogelkooi zit vol met opgezette exemplaren. Ook zijn er voorwerpen te zien die met hun veren werden gemaakt. Van de hoofdtooien van Indianen tot kleding voor de catwalk. Buiten is er ook nog een hele wereld te ontdekken vol nagebouwde Afrikaanse dorpjes en een speeltuin. 

Gillen van plezier in Park Tivoli

Park Tivoli is een pretpark dat we nog niet kenden. Het is lekker compact maar er is meer dan genoeg te beleven, zeker voor onze dochter. Natuurlijk gaan we in de achtbaan waar voor de show lekker gegild wordt. Er staan meerdere opblaaskussens en daar wordtgesprongen en geklauterd. “Nog een keer, nog een keer!”

“Nu wil ik in de botsbootjes.” Ik mag sturen terwijl dochterlief extra hard “boe” roept naar iedereen die we aanvaren. Bij de vliegende piraatjes pakt ze zelf het stuur en bij elk rondje even zwaaien en roepen:“Hallo, mama!”

Voor ouders staan er luxe loungestoelen in een vrolijke blauwe kleur. Helaas werkt het weer niet helemaal mee maar hier zie ik mijzelf wel chillen terwijl de kinderen spelen. Bijna overal kunnen kinderen lekker zelf in en met vele attracties, zoals de skelters, hoef je niet mee te doen. Als je wil kan het wel. Aan het einde van de dag gaan we op jungle avontuur met Tiffi en Toffi, de mascottes van Park Tivoli.

Jammer genoeg zit ons Groot Gelders Avontuur er alweer op, maar dankzij de leuke filmpjes van Floris en Thiemen en de Kidseropuit-bloggers zitten we vol met ideeën voor toekomstige dagjes en weekendjes weg.

Juli 9 - GGA_tivoli _1

Gerelateerde artikelen