Op Groot Gelders Avontuur in Rivierenland!

In Speelbos De kleine Waterlinie kun je heerlijk klimmen en klauteren. Blogger Yvonne van der Laan ging samen met haar kinderen op Groot Gelders Avontuur. Met regenlaarzen aan en photo booth props in de hand genoten de kinderen van het avontuur. Yvonne legde deze middag vast in een leuk fotoverslag. Kijk je mee? 

02

Aan de rand van het speelbos, naast de parkeerplaats, is een grote vijver, waar in de zomer vast heerlijk gezwommen kan worden. Nu is het herfst en wij speuren met onze photo booth props naar leuke speeltoestellen, die aan de rand van het water staan.

03

04

Onderweg naar het grote fort, midden in het speelbos komen we een paar enorme bomen tegen. Echte knuffelbomen, die zo nu en dan gekleurde blaadjes naar beneden laten vallen. Er hangen nog genoeg blaadjes in de bomen, maar er liggen er ook al veel op de grond. Uitzoeken maar!

05

06

Aan de rand van het meertje in het speelbos zien we ineens een gave waterbaan, waar je zelf water kan pompen. Even proberen of hij ’t nog doet natuurlijk en lekker splashen als het water gaat stromen. Aan de overkant van het water zien we een fort op een eiland. Dáár willen we naartoe!

07

08

09

We lopen gauw verder, maar ineens wordt ons pad versperd door een paar grote, houten ridders. Gelukkig hebben we net een stok gevonden en kunnen we ons verdedigen. Op de kanonnen van de ridders zien we ineens met onze photo booth prop ogen heel mooie, kleine paddenstoelen. Gelukkig hebben we die ogen bij ons, anders hadden we ze nooit gezien.

10

We komen aan bij het water en zien aan de overkant het eiland met ’t fort erop. Via een rij stapstenen gaan we naar de overkant, terwijl we gevaarlijke draken en krokodillen op afstand houden. We komen met bíjna droge voeten aan de overkant.

11

12

We nemen onze intrek in het fort, speuren met onze foto booth prop verrekijker rond naar mogelijke vijanden en steken de kanonnen af als ze eraan komen. Het is hier nog heerlijk in het herfstzonnetje, op het eiland.

13

Inmiddels hebben we grote moddervlekken in onze broek en ook een beetje honger gekregen van al het spelen, dus we gaan er weer vandoor. Met het vlot dat klaar ligt steken we opnieuw het water over, om aan de terugweg te beginnen. Het vlot wiebelt gevaarlijk heen en weer en met mama erbij maken we wel een klein beetje water zo nu en dan, maar we halen ’t droog naar de overkant.

14

Daar aangekomen zien we mooie paddenstoelen in het gras staan. Onderweg hadden we er al heel veel gezien, maar zulke bijzondere, met zo’n hoge witte muts op waren we nog niet tegengekomen. Dahaag paddenstoelen, dag speelbos, het was een heerlijke middag.

 

Ook op avontuur?

Wil je zelf Speelbos De Kleine Waterlinie ontdekken en net als deze kinderen op Groot Gelders Avontuur met coole photo booth props? Download ze hier!

Gerelateerde artikelen

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

Download het wandelrouteboekje

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen