Winkelen in de Gelderse streken

Hoe ziet jouw ideale dag winkelen eruit? Wat ons betreft is een shopdag pas compleet met een kop koffie (met taart), een uitgebreide lunch en natuurlijk veel, heel veel leuke en bijzondere winkels. Gelukkig kennen de Gelderse streken genoeg steden die aan dit pittige lijstje voldoen.

 

Winkelen in Wageningen

Wageningen kent een rijke geschiedenis en dat is duidelijk terug te zien in de stad. Deze studentenstad herbergt vele kleine straatjes, historische gebouwen én unieke winkels. Kaasliefhebbers mogen Breunissen absoluut niet overslaan en interieurlovers gaan naar Matser.

 

Winkelen in Apeldoorn

Apeldoorn is een heerlijke winkelstad! In en rond de Hoofdstraat vind je meer dan 2 kilometer aan winkelgebied. Van grote winkelketens tot kleine en bijzondere winkeltjes, je vindt hier zeker iets naar jouw smaak. De binnenstad kent nog vele overblijfselen van de kunststroming Jugendstil, kijk tijdens het winkelen dus zeker eens omhoog voor de prachtige geveltjes! Niet te missen zijn de vele fijne terrassen op het Raadhuisplein in het stadscentrum. Dit is de ideale plek om even uit te rusten tijdens of na een dagje winkelen in de stad.

 

Winkelen in Arnhem

Arnhem staat bekend als mode-capital van Nederland en heeft dus een reputatie hoog te houden. En dat lukt. Van de ketens in de hoofdstraten tot de kleinere boetiekjes en tweedehands pareltjes.  Maak kennis met bijzondere en lekkere producten en gezellige mensen in de 7straatjes en vind jong design talent, dan kom je in het Modekwartier helemaal aan je trekken. Hier hebben diverse makers hun studio, atelier of galerie. Wil je de mooiste interieur items inslaan, dan ben je bij Studio Libris aan het juiste adres. Daarna een borrel op een van de vele terrassen en overnachten in Hotel Old Dutch of Postillion.

Binnenstad van Arnhem
Binnenstad van Arnhem

Winkelen in Doesburg

De kleinste stad uit dit lijstje, maar zeker niet de minste. Historie, cultuur en gezelligheid kenmerkt Hanzestad Doesburg. Door de toeristische aantrekkingskracht van deze stad vind je er vele, kleine, ondernemers met unieke producten.  Wandel door het historische stadshart met haar ongeschonden middeleeuwse stratenpatroon en ontdek alles van sieraden, mode en heerlijk eten. Onze favorieten zijn Kadoes, de Mosterdfabriek en Sonja’s (voor die koffie met taart).

Winkelen in Zutphen

Nog een Hanzestad, maar qua formaat een tikkie groter dan bovenstaande. Zutphen staat bekend om haar skyline langs de IJssel en heeft ook voor shoppers genoeg te bieden. Naast de grote ketens vind je hier veel speciaalzaakjes met bijzondere collecties. Sjosz is zo’n winkel, net als Net&Mia. Ook de boerenmarkt op donderdag is een aanrader, biologisch en super vers winkelen.

Winkelen in Zutphen
Het centrum van Zutphen

Winkelen in Nijmegen

Wie denkt dat je alleen tijdens de vierdaagse lange wandelingen door Nijmegen kunt maken, heeft er nog niet gewinkeld. Het aanbod is groot, heel groot. De stad aan de Waal heeft voor ieder wat wils en biedt een aantal echte pareltjes. Zo ga je naar 512 voor bijzondere mode, bezoek je Bleshyou voor de mooiste planten en plof je bij theebar T’s neer om even bij te komen. Zij hebben de meest bijzondere stroopwafels voor je klaar staan, zoals oreo met roquefort… Mocht je ook nog iets van de omgeving willen zien, blijf dan slapen in het prachtige Fletcher hotel de Gelderse Poort en geniet de volgende dag van groen en rust.

Terrassen op de Grote Markt in Nijmegen
Terrassen op de Grote Markt in Nijmegen