Lekker buiten spelen: dit zijn de leukste speeltuinen!

Overal in de Gelderse streken vind je fijne speelplekken voor kinderen. Wij vroegen op onze Facebookpagina wat Gelderlanders de leukste speeltuin vinden. Heb je zin om er dit weekend op uit te gaan, maar wil je niet teveel geld kwijt zijn? Hieronder een aantal tips!

(Kinder)paradijs op aarde

Dat de kanovijver in Ermelo een bezoekje waard is valt meteen op. Ellen van Dijk komt net terug van haar bezoekje aan deze speelplek. Wij vroegen wat ze zo leuk vindt aan deze kanovijver: “Het feit dat de hele kanovijver een veilige diepte heeft voor ook kleine kinderen was super. Verder zijn de 4 mooie grote trampolines een genot voor onze 4 jongens (14, 10 en 6).” Fijn extraatje is dat bij deze kanovijver ook een toiletgebouw, zonneweide en picknicktafels aanwezig zijn.  Honger gekregen van al het spelen?  Ga dan heerlijke pannenkoeken eten bij ’t Jagersnest, op slechts tien minuten rijden van de kanovijver! 

Ook de speeltuin bij koffieboerderij Groot Nibbelink Sinderen wordt aangewezen als een waar kinderparadijs. Heini Peters weet wel waarom: “Midden in de natuur, aan de rand van het bos, prachtige speeltoestellen, vriendelijke eigenaars en dito medewerkers, gratis entree, redelijk geprijsde consumpties, zowel zonnige als schaduwrijke zitplaatsen en boven alles: het is er altijd Achterhoeks gemudelijk.”

Juli 14 - Lingebos _speeltuin

Laarzen aan en gaan

Niets is zo gezond voor de ontwikkeling van je kind als buitenspelen, zo vindt Staatsbosbeheer. Zij hebben daarom zo’n 30 speelbossen in het leven geroepen. In Gelderland kun je terecht in Vuren bij Speelbos De Kleine Waterlinie, Speelbos De Schuytgraaf en het Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek. Bij de laatste is een avontuurlijke speeltuin zonder speeltoestellen, maar attributen van natuurlijke materialen. Zo is er een boomzweefpad, boomhutten een smokkelpad en nog veel meer. En overal is de toegang helemaal gratis! Lees meer over Speelbos De Kleine Waterlinie in het verslag van Gezinopreis!

Ook bij Hoppies in Kerkdriel kunnen kinderen van alle leeftijden zich de hele dag vermaken in een natuurspeeltuin. Raak ze kwijt in het maïsdoolhof, er is een heus blotenvoetenpad met paden van boomschors, water, glas en andere materialen, een pluktuin met prachtige bloemen en een knuffelweide.

Durven jouw kinderen van de supersteile glijbaan in indoor speeltuin De Houtzagerij op Camping De Wije Werelt? Met ruim 30 verschillende kleurrijke speelelementen is vervelen echt geen optie! De allerkleinsten hebben een eigen ‘peuterzone’ en een blokkenhoek. Op een eigen plekje ongestoord spelen en vooral ontdekken. De papa’s en mama’s houden een oogje in het zeil. Dichtbij met een kop koffie of thee en een goed boek of een ontspannen magazine…

Juli 14 - Wije Werelt

‘Gewoon’ een speeltuin

Ben je op zoek naar een speeltuin voor een paar uurtjes fijn vermaak, dan kun je goed terecht bij de volgende suggesties. Bij Speeltuinvereniging Schöneveld in Doetinchem is het goed toeven voor speellustige kinderen volgens Petra van Vossen: “Erg leuke speeltuin. Niet te groot, maar groot genoeg voor veel plezier. Overzichtelijk. Je kunt er consumpties kopen, maar je mag ook zelf meenemen en er zit een supermarkt tegenover.” De Leemkuil in Nijmegen is volgens Gelfke Bronk leuk voor kleine kinderen en pubers. Ook De Blije Dries in Wijchen wordt opvallend vaak genoemd. Uitgespeeld? Kom dan spelenderwijs kennismaken met de Afrikaanse cultuur in het Afrika Museum, in de buurt van beide speeltuinen!  Op allerlei verschillende manieren kan jong en oud op ontdekkingstocht door Afrika door middel van speurtochten, films en lezingen.

Wil je je bezoek aan een speeltuin combineren met een ander uitje in de Gelderse streken? Bekijk hier onze tips voor uitjes met kinderen!

Juli 14 - Speeltuin De Leemkuil

Gerelateerde artikelen