Plog: Heuvel en bostocht

Hobbyfotografe Bea wandelde de Heuvel en bostocht. Dit is een route van circa 13 kilometer door de prachtige natuur rond de Wageningse berg. Haar wandeling heeft ze vastgelegd in dit fotoverslag. Kijk je mee? 

Oktober 14 - 1

Vandaag rij ik voor mijn plog naar Wageningen. De tocht gaat over bospaadjes, over heuvels en langs de Neder-Rijn. Dus weer zo’n mooie Gelderse rivier!

Oktober 14 - 2

Het startpunt van de wandelroute is bij Oostereng in Wageningen. Omdat ik eerst nog wil genieten van een kop koffie en een gebakje begin ik mijn ochtend bij Hotel Klein Zwitserland in Heelsum. 

Oktober 14 - 3

De receptie weet van mijn komst en ik mag plaats nemen in de salon. 

Oktober 14 - 4

Na deze heerlijke start van de ochtend begin ik mijn wandeling bij het startpunt. Parkeerplaats Oostereng in Wageningen. Ik wandel zo het bos in met bomen links en rechts van me. Een prachtige laan met grote bomen. 

Oktober 14 - 5

Als ik richting de Wageningse berg loop, kom ik langs een wijngaard. Hier zie ik de prachtige herfstkleuren tegen een blauwe lucht. 

Oktober 14 - 6

Rijen druivenstruiken en een koe op de achtergrond… Plaatje schieten!

Oktober 14 - 7

Het is nu echt herfst en er zijn paddenstoelen in overvloed. Verschillende soorten en vormen op de grond en op boomstronken. 

Oktober 14 - 8

Deze wandelroute gaat door het Belmonte Arboretum. Hier staan de meest uiteenlopende soorten planten en bomen. Ook hier is het herfst in de mooiste kleuren.

Oktober 14 - 9

Een zitje in het rond. Vijf bankjes. Een plek om te rusten en genieten van de omgeving, de geuren van het bos en het uitzicht.

Oktober 14 - 10

Een gedeelte van de tocht gaat over het bruggetjespad. Op dit pad loop je in een beekdal. Hier en daar zie je een  boom en alles is er prachtig groen. 

Oktober 14 - 11

Aan het einde van het bruggetjespad staat een groep mensen… Er zit een echte uil in de boom! Tijd voor een gesprek, en natuurlijk komt de uil op de foto.  

Oktober 14 - 12

Beukenbomen op een rij en aan het einde een raam van een huis… Dit zijn prachtige plaatjes!

Oktober 14 - 13

Zomaar een plaatje die niet mag ontbreken. Deze paddenstoelen staan op een boomstronk die over de weg ligt.  Net voorbij de paardenweide, een paar prachtige beekjes en bruggetjes. Er staan prachtige Kardinaalsmutsstruiken langs dit pad.

Dit is het einde van mijn een na laatste route. Ik kijk uit naar de volgende plog. Dit is weer een stad in onze prachtige provincie. 

Ook op avontuur?

Wil je zelf genieten van de prachtige herfstkleuren in de omgeving van Wageningen?
Download dan hier de routebeschrijving!

 

Gerelateerde artikelen

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

Download het wandelrouteboekje

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen