Beleef het najaar in het Gelderse streken: onze tips

Dat de Gelderse regio’s veel te bieden hebben: dat wist je vast al. Maar nu het najaar voor de deur staat is het tijd om naar buiten te gaan. Ga de natuur in en ontdek alle leuke plekjes. We hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet!

 

Herfst in de Achterhoek
Je ziet het als je om je heen kijkt. De bladeren van de bomen verkleuren. Verschillende tinten bruin, geel en rood domineren het landschap. In het bos verschijnen paddenstoelen, kastanjes liggen voor het oprapen. En opeens ruik je het: de geur van de herfst. Dus ga lekker wandelen nu het nog kan. En warm daarna binnen lekker op met een kop thee of chocolademelk. En natuurlijk kan hier het smakelijke wild uit de Achterhoek niet aan ontbreken. Vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu. Ruim vijfentwintig restaurants serveren dan smaakvolle wildgerechten. Dat wil je proeven!

Herfst in Gelderland – Gelderse streken

 

Genieten bij Droomparken
Of je nu op zoek bent naar rust, vermaak, luxe, ontspanning of actie: je vult jouw vakantie in zoals jij dat wilt bij Droomparken. Op de Veluwe liggen verschillende van deze vakantieparken, die voor elk wat wils bieden, van waterpret op het Veluwemeer tot de rust van het bos of een verblijf recht tegenover de ingang van het Nationale Park De Hoge Veluwe. De keuze is enorm.

 

Luxe en comfort bij Park Berkenrhode
In het hart van de Veluwe is het door natuur omringde Park Berkenrhode een heerlijke plek voor een vakantie voor het hele gezin. Het is een perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar de steden Ede, Arnhem en Apeldoorn én voor ontdekkingstochten door de bossen en heidevelden van de Veluwe. De fraaie vakantie- en familiehuizen bieden volop luxe en comfort, de kids kunnen zich uitleven en eten en drinken doe je in Le Grand Café.

 

Kastelen & buitenplaatsen
De Gelderse streken wemelen van de kastelen waar van alles te beleven is. Bij sommige kun je het mooie interieur bewonderen, een hapje eten of zelfs overnachten. Op andere zijn sfeervolle fairs of spannende kinderactiviteiten. Kijk je ogen uit!

Kastelen in Gelderland – Gelderse streken

 

Bezoek de Hanzesteden
Het Hanzestedenpad is een streekpad dat de historische Hanzesteden langs de IJssel met elkaar verbindt. Je loopt van Doesburg naar Kampen en overnacht op mooi plekken. De totale lengte van de route is 122 kilometer. Maak er een vakantie van, loop het in etappes en geniet onderweg van de mooie steden en fijne overnachtingsplekken. Ga je voor de hele route, dan passeer je de steden Kampen, Hasselt, Zwolle, Deventer, Zutphen, Dieren en Doesburg.

 

Wandelen in Rivierenland
Wandelen is een leuke manier om te ontdekken wat Rivierenland allemaal te bieden heeft. Trek je wandelschoenen aan en wandel door bossen, verrassende landschappen of uitgestrekte uiterwaarden. Onderweg kun je even tot rust komen bij de Stapelbakker op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt of wandel naar Werk aan het Spoel in Culemborg en strijk neer bij Caatje aan de Lek.

 

Wild eten bij Planken Wambuis
Een begrip in Ede en ver daarbuiten: restaurant Planken Wambuis is een van de bekendste wildrestaurants van Nederland. De sfeervolle, nostalgische ambiance van het al 92 jaar oude restaurant kenmerkt zich door kunst aan de muur, comfortabel meubilair en een heerlijke open haard om na het heerlijke werk van de keukenbrigade bij weg te soezen. Je wandelt vanuit deze culinaire hotspot zo naar de Ginkelse Heide of het prachtige natuurgebied waarnaar het is vernoemd.

Wild eten bij Planken Wambuis in Gelderland

 

Overnachten bij Bilderberg
Kom heerlijk tot rust in de natuur. Breng een bezoek aan één van de oudste bossen van Nederland, ’t Speulderbos. Vanaf het hotel wandel je zo dit prachtige bos in. Wanneer je het hotel binnenloopt, kijk je ogen uit; een gloednieuwe open balie met ruime lobby en een lounge met relaxte fauteuils. Dit hotel voelt als thuiskomen!

 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is uniek in de wereld, door de combinatie van natuur en kunst. De verschillende landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens een tocht door het Park kom je door gevarieerde bossen, over heidevelden, grasvlakten en buitenlands aandoende stuifzandgebieden. Het 5.400 hectare tellende Park is dé plek om rust te ervaren, bijzondere landschappen en wilde dieren te zien. Als je geluk hebt spot je misschien zelfs wel de ‘big four’: edelhert, wild zwijn, moeflon en ree. In het centraal gelegen Bezoekerscentrum kom je nog veel meer te weten over de natuur in het Park, en in het ondergrondse museum Museonder kun je letterlijk een kijkje onder de grond nemen.

Netherlands, Otterlo, Nationaal Park De Hoge Veluwe

 


Heerlijk overnachten in de Regio Arnhem

Na een heerlijke herfstwandeling in de Regio Arnhem is het tijd om uit te rusten. In de Regio Arnhem is een overdaad aan overnachtingsmogelijkheden, met voor elk wat wils. Blijf je in de natuursferen en overnacht je dichtbij de bossen? Of kies je voor de stadse gezelligheid in het centrum? Je vindt er met succes een hotel om uit te rusten na een actieve dag.

 

Ede: prachtig en divers
Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland, is het goed wandelen en wild spotten in Ede. Wandel over heide, zandverstuivingen, grasvlakten en door het bos. Ga op pad met een route of gids en verken Ede met een Klompenpad, Historische wandelroute, wildexcursie of wandelroute. De herfstmaanden maken het landschap van Ede nóg mooier. De bomen veranderen van kleur en geven het landschap een gouden gloed. De temperatuur is aangenaam, paddestoelen schieten uit de grond en wild laat uitbundig van zich horen.

 

Prachtige landschappen in Berg en Dal
De gemeente Berg en Dal is aantrekkelijk door haar overweldigende landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. Dankzij de grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal haar naam aan ontleend, heb je prachtige vergezichten. De vele wandelpaden, de bossen en de on-Nederlandse heuvels bieden je prachtige tochten. Je kunt ook lekker struinen en tot rust komen in de uiterwaarden. Of laat je culinair verwennen tijdens een wandeling langs een van de wijngaarden of bij een van de vele restaurants. Ook kinderen kunnen op ontdekkingstocht in het bos met de Kabouterroute!

 

Historie snuiven in Culemborg
De historische stad Culemborg bestaat al meer dan 700 jaar en is omgeven door het rivierenlandschap, de Betuwe en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een Vrijstad in hart en nieren: eigenzinnig, ondernemend, gastvrij en duurzaam. Er kan veel: genieten van eeuwenoude straten, bijzondere winkels, mooie restaurants en gezellige terrassen, proeven aan cultuur of struinen langs de rivier. De parkeerplaatsen bij de dijk zijn een mooie startplek om te gaan wandelen of fietsen langs de Lek. Oostelijk door de Lazarus- en Redichemse waard langs de bochten in de rivier. Of westelijk naast de spoorbrug naar het uitkijkpunt over de Baarsemwaard.

Bezoek de historische stad Culemborg in Gelderland – Gelderse streken