Op pad met je hond: mooie losloopgebieden

Wandelen maakt gelukkig! En het hebben van een hond biedt niet alleen veel gezelligheid, het is ook een goede stok achter de deur om iedere dag even naar buiten te gaan. Dat kan een ommetje in de buurt zijn, maar het is ook heerlijk om een losloopgebied op te zoeken en samen even uit te razen. In de meeste natuurgebieden kun je heerlijk wandelen met je hond, maar vaak wel aangelijnd in verband met wilde dieren die er leven.  In de speciale hondenlosloopgebieden kunnen honden naar hartelust los spelen en rennen. Leef je uit in deze prachtige gebieden in de Gelderse streken!

 

Hondenbos Het Leesten

In Het Leesten, ten zuiden van Apeldoorn, is een speciaal hondenbos waar je een prachtige wandeling kunt maken samen met je viervoeter. Het hondenbos is een omheind stuk natuurgebied van 10 ha waar je hond niet aangelijnd hoeft te worden. Ga vrij op pad of volg de natte neuzenroute van 3 kilometer. De route gaat door een prachtig open gebied en is gemarkeerd door groene paaltjes met een witte hondenpoot.

 

Goilberdingerwaarden

Boven Culemborg vind je het prachtige uiterwaardengebied de Goilberdingerwaarden. Ga eropuit en ontdek het mooie bloemrijke grasland en rietland in het open landschap. Het gedeelte tussen de spoorbrug en Werk aan het Spoel is aangewezen als honden losloopgebied.

Wist je dat dit gebied deel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? Bunkers, schuilplaatsen en inlaatwerken zijn hier nog duidelijk zichtbaar.

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

 


Park Lingezegen

In landschapspark Park Lingezegen, tussen Arnhem en Nijmegen, vind je een heuse hondenspeeltuin! Op het speelveld kunnen jij en je viervoeter je helemaal uitleven op de leuke speeltoestellen voor de honden, zoals rondpoorten, hoogtesprongen, slalompoortjes, stapstenen, een wipwap en enkele graafkuilen. Ook zijn er in het noordelijke deel van het park drie loslooproutes gemarkeerd.

 

Landgoed Slangenburg

Ten oosten van Doetinchem ligt Landgoed Slangenburg. Dit eeuwenoude landgoed bestaat uit bossen, akkers, lanen, beken en weilanden en ligt rond een prachtig kasteel. Het landgoed wordt doorkruist door de Varsseveldseweg. Ten zuiden van deze weg is een hondenlosloopgebied waar honden het hele jaar door mogen loslopen. Rondom het kasteel zijn honden ook welkom, mits aangelijnd.

 

Groevenbeekse heide

Op de Groevenbeekse heide bij Ermelo wandel je door een prachtig heidegebied met prachtige bloemen en planten. Honden mogen hier het gehele jaar door loslopen. De heide is groot, maar overzichtelijk, zodat je je hond goed in de gaten kunt houden. De verhogingen in het landschap zijn grafheuvels, die duizenden jaren oud zijn.

 

Heumensoord

Vlakbij Nijmegen vind je Heumensoord, een natuurgebied met oude beukenlanen en enorme rododendrons. De noord- en westzijde van dit gebied zijn losloopgebieden. Laat je hond hier heerlijk rennen en ravotten en geniet van de prachtige natuur. En ga je met je kinderen op pad? Speciaal voor hen is er een toffe natuurspeeltuin. Zo kunnen jullie allemaal lekker uitrazen!

 

De recreatiegebieden van Leisurelands

Van 1 oktober tot 1 mei kun je bij de recreatiegebieden van Leisurelands in heel Gelderland op pad met de hond. Door heel de provincie zijn er verschillende reactiegebieden, zo is er altijd een bij jou in de buurt. Honden kunnen overal zwemmen, ravotten, spelen en andere hondenvriendjes maken tijdens de verschillende hondenactiviteiten. Bekijk hier alle recreatiegebieden.