24 uur in Nijmegen

Urenlang rondslenteren door de binnenstad, lekker shoppen of meer te weten komen over de rijke historie van de stad: Nijmegen is een heerlijke stad om een dag of meerdere dagen door te brengen. De talloze evenementen,  en festivals, unieke hotspots en het groeiend aantal gezellige lunchrooms zorgen voor een ongekende levendigheid in de stad. Heb je tijd voor een kort bezoek? Met dit programma pak je fijne hotspots mee!

 

09.00 uur: Ontbijten bij Credible

Zonder brandstof kun je niet op pad! Start je dag met een heerlijk ontbijt bij Credible. Ga voor een heerlijke breakfast bowl, American pancakes of een uitgebreid Incredble-ontbijt. Geniet van warme croissants en verse jus en bespreek je plannen voor jouw dag in Nijmegen.

 

10.00 uur: Ontdek Nijmegen met de stadswandeling

Ontdek de oudste stad van Nederland met een stadswandeling. De rijke historie gaat wel tweeduizend jaar terug. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was een groot deel van de binnenstad weggevaagd, maar dankzij een geslaagde wederopbouw heeft Nijmegen haar gezellige en levendige karakter kunnen behouden. Je komt onder andere langs het Kronenburgerpark, de oudste winkelstraat van Nederland, de Oude Haven en de Stevenskerk. Deze kerk is een waardig monument voor de stad. Loop gerust eens naar binnen of beklim de 200 traptreden voor een prachtig uitzicht over de binnenstad. Vervolg daarna je wandeling naar de Waalkade en het Valkhof. Dit is het beroemdste en belangrijkste stuk grond van Nijmegen. Bezoek ook Museum het Valkhof, hier vind je één van de belangrijkste collecties Romeinse kunst- en gebruiksvoorwerpen van ons land. Daarna brengt de wandeling je naar het stadhuis en als eindpunt Concertgebouw De Vereeniging. Download de complete beschrijving van de stadswandeling hier.

Netherlands, Nijmegen, Grote Markt

 

12.00 uur: Lunchen bij Fika

Wandelen maakt hongerig! Las een pauze in en ga heerlijk lunchen bij Fika. Hier serveren ze heerlijke gerechten met een Scandinavische knipoog. Denk aan smörrebröd, specialty coffee, kaneelbroodjes en aquavit cocktails. Smörrebröd is heerlijk meergranenbrood met een harde korst en zachte binnenkant. Fika serveert de broodjes met verschillende soorten beleg met een Scandinavisch tintje. Zo kun je de verschillende smaken van de Noordelijke keuken ontdekken en vol energie weer verder aan je ontdekking van Nijmegen.

Lunchen bij Fika in Nijmegen

 

16.00 uur: Borrelen op het Honigcomplex

Ten westen van het centrum vind je het Honigcomplex. Dit oude fabriekscomplex is een echte creatieve hotspot en zit vol ambachtelijke bedrijven, stoere horeca en aparte uitgaansmogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld C-More Conceptstore. Dit is een totaal nieuw concept op het gebied van design, interieur + lifestyle en koop je de producten direct van de ontwerpers. Ook worden er diverse workshops gegeven. Ga voor een lekkere borrel naar Stoom Beer & Food of de Meesterproef. 

Borrelen bij Stoom in Nijmegen

 

18.30 uur: Dineren bij Restaurant de Hemel

Bij Restaurant de Hemel beleef je de kracht van de ambacht! Hier worden namelijk heerlijke zelfgemaakte producten geserveerd. In De Hemel brouwen ze eigen bieren, branden ze eigen koffie en maken ze eigen chocola. En dat proef je! Geniet van de heerlijke gerechten die ze hier serveren. Kun je niet kiezen? Laat je verrassen en geniet van een proeverij van het beste wat ze te bieden hebben.

Dineren bij restaurant de Hemel in Nijmegen

 

20.00 uur: Filmpje pakken bij Lux

LUX is een plek waar ruimte is voor spraakmakende programma’s. Hier geniet je van arthouse films, dans, muziek en alle combinaties daarvan. Laat je inspireren door de vernieuwende programmering en daag jezelf uit anders te kijken naar jezelf en de wereld. In het grootste filmhuis van Nederland draait iedere avond wel iets naar jouw smaak!

 

22.00 uur: Een laatste borrel bij Arsenaal 1824

Sluit je gezellige dagje Nijmegen af bij Arsenaal 1824, welke is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het centrum van de stad. Bespreek de hoogtepunten van je dag onder het genot van een heerlijk (speciaal)biertje of lekkere cocktail. Er is ruime keuze uit heerlijk fingerfood om samen te delen. Wat vond jij het leukste van Nijmegen? Het uitzicht vanaf de Stevenskerk of de veelzijdigheid van het Honigcomplex? En waar kom je zeker nog eens voor terug?

Een drankje doen bij Het Arsenaal 1824 in Nijmegen – Gelderse streken

 

00.00 uur: Lekker slapen bij Guesthouse Vertoef

Van Arsenaal 1824 wandel je in tien minuutjes naar je slaapplek, het fijne Guesthouse Vertoef. Zoals de naam het al zegt is het hier goed toeven! In de sfeervolle studio’s voel je je direct thuis. Je komt hier niets tekort, alle studio’s hebben een suite badkamer, toilet, flat screen tv, een kitchenette met koelkast, inductie kookplaat, combi oven/magnetron en fluitketel. In de heerlijke bedden val je direct als een blok in slaap…

Overnachten bij Guesthouse Vertoef in Nijmegen

 

08.30 uur: Ontbijten bij MANNA

Geniet van een laatste ontbijtje bij MANNA. Dit hotel en restaurant zijn trendsettend in design en service en al vaak bekroond. Verlaat Nijmegen dus niet zonder hier te zijn geweest! Ervaar hospitality, comfort en culinaire creativiteit. Geniet van een goede kop koffie terwijl je de krant leest en het heerlijke ontbijt voor je geserveerd wordt. Jouw dag kan nu al niet meer stuk!

Na deze 24 uur ben je vast en zeker nog niet uitgekeken op deze prachtige en veelzijdige stad. Kom nog eens terug en sla deze highlights dan zeker niet over: