Actieve uitjes met kinderen

Zijn jouw kinderen het liefst actief bezig? Mooi! In de Gelderse streken zijn volop mogelijkheden voor een actief dagje uit. Dit zijn onze tips!

Zo lenig als een aap

Rennen, vliegen, klimmen en klauteren. Apenkooien is voor veel kinderen vaak de leukste gymles van het schooljaar. In Burgers’ Zoo kun je de hele zomer lang spelen op een mooi parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht. En deze apenkooi is niet alleen voor kinderen, ook volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen en vliegen! Ben jij zo snel als een cheeta?

Waterpret voor jong en oud

Op een warme zomerdag is er voor zowel kinderen als ouders niets zo fijn als lekker afkoelen aan het water. In recreatiegebied de Bijland in Tolkamer is volop mogelijkheid voor allerlei soorten vermaak aan het water. Een surfstrand, zandstrand en zelf een echte speedbootbaan. Het Pieterpad komt langs dit gebied, een uitstekende mogelijkheid voor een stop onderweg.

Je zoeft met hoge snelheid over het water, de wind waait door je haar en om je heen spat het water. Dat is waterskiën. Altijd al een keer willen proberen? Bij Vakantiepark Eiland van Maurik, gelegen aan recreatieplas Eiland van Maurik kun je deze zomer een echte waterskiprofessional worden. Volg les van professional Marcel Aartsen en voor je het weet vlieg jij over het water. Ga jij liever zittend het water over? Dan spring je gewoon op de banaan!

Ben je op zoek naar een camping met waterpret bij de hand? Recreatiepark De Veerstal in Lathum ligt direct aan het Rhederlaag en heeft zelfs een eigen privéstrand. En is het even wat minder lekker weer? Er is ook een indoor speeltuin waar kinderen al hun energie kwijt kunnen. Bekijk hier onze andere tips voor slecht weer.

Waterpret in de Gelderse Streken
Waterpret in de Gelderse Streken

 

Op avontuur bij Landal GreenParks

Ga op ontdekking en beleef een avontuur! Op de parken van Landal GreenParks is van alles te beleven voor het hele gezin. Vervelen is onmogelijk! Met de kleinste kinderen kun je lekker spetteren in het peuterbad en dansen bij de minidisco. Op de sportvelden op de parken dagen je kinderen jou uit voor een potje voetbal, basketbal of hockey. Wil je er even tussenuit? Op de meeste parken kun je (kinder)fietsen, skelters en zelfs een bolderkar huren.

Landal GreenParks Rabbit Hill
Landal GreenParks Rabbit Hill

 

Maisdoolhof Malden

Een dagje uit hoeft niet veel geld te kosten. Dat bewijst de Maisdoolhof-Speelboerderij Malden. Hier is voor zowel ouders als kinderen ontzettend veel te doen. Denk aan een skelterbaan met snelheidsmeter, laddergolf, een doolhof door de maisvelden, oude tractor met geluid, kleine pony’s, zandbak met waterplezier en uitkijktoren. Wist je dat het Maisdoolhof Malden in 2016 door de ANWB is verkozen tot het leukste uitje van Nederland? Dit mag je dus niet missen!

 

Vuur waterballonnen op elkaar af!

Ben jij niet bang voor water? Speel dan het waterballon katapultspel bij Schateiland Zeumeren! De waterballonnen worden op elkaar afgevuurd met reusachtige katapults. Wil je het water ontwijken dan schuil je in een bootje of een strandhuisje. Voor peuters is er een aparte peuterspeelhoek met verschillende dingen om mee te spelen. Ook is er een afgebakende zandbak met emmertjes en schepjes. In de buurt zijn voldoende terrassen, zodat (groot)ouders in de buurt kunnen blijven.

SchatEiland Zeumeren
SchatEiland Zeumeren