5x leuke uitjes voor kinderen en ouders

Een dagje uit, kinderen en volwassenen hebben er soms een ander beeld bij. Waar kinderen lekker willen spelen en vies worden, zitten ouders wellicht liever op een terras met een lekker drankje. Maar is het niet veel leuker om echt iets samen te doen? Een dagje uit waarbij jong en oud zich vermaakt? Deze uitjes zijn leuk voor zowel kinderen als hun ouders!

Fort Pannerden

Houd je van avontuur en breinbrekers? Duik in een onbekende wereld op Fort Pannerden! De ‘real-life game’ Elements is geschikt voor avonturiers van 12 tot 80 jaar en speel je in groepen van 3 tot 8 personen. Een geheimzinnig probleem bedreigt ons land. Wat is er aan de hand? Wat heeft dit te maken met het fort en de verdwenen wachters? En welke rol spelen de elementen? Alleen iemand met stalen zenuwen en een scherpzinnige blik kan het raadsel ontrafelen en zo het tij keren. Het spel duurt ongeveer 2 uur.

Tip: draag warme kleding!

Fort Pannerden leuk voor kinderen en ouders
Fort Pannerden

 

Expeditie Bronckhorst

Daag je familie uit en ga de strijd aan in Expeditie Bronckhorst! Met een rugzak vol attributen gaan jullie in twee teams van minimaal twee personen op pad om het vier kilometer lange parcours te bedwingen. De route is verkrijgbaar via de Abellife App en bij de VVV en toeristische informatiepunten in Bronckhorst. Welk team is het slimst, snelst, behendigst en weet de meeste opdrachten te winnen? De expeditie duurt ongeveer 2,5 uur.

Tip: Geniet onderweg van een ijskoud drankje bij Bosrestaurant De Reehorst.

Expeditie Bronckhorst

 

Nederlands Openluchtmuseum

In de Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum ontdek je alle hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse geschiedenis. Je ervaart er hoe de geschiedenis van ons dagelijks leven is verbonden met grote gebeurtenissen uit het verleden. Jaag op herten met bewoners uit de steentijd en zeil als stoere kapitein tussen de Hanzesteden. Zowel jong als oud beleeft hier een onvergetelijke dag!

Nederlands Openluchtmuseum
Nederlands Openluchtmuseum

 

De Tuinen van Appeltern

Hou je ervan om buiten te zijn en prachtige bloemencreaties te bekijken? Of heb je zin om je eigen tuin een makeover te geven? In De Tuinen van Appeltern vind je meer dan 200 modeltuinen met de nieuwste materialen en planten. Allemaal met een eigen stijl en uitstraling. Terwijl jij inspiratie op doet kunnen de kinderen zich vermaken rondom de kindertuin ‘Spelen en ontdekken’, waar zij met een vlot naar toe kunnen varen. Er zijn diverse boomhutten om in te klimmen en toestellen om op te spelen. Volop nieuwe ideeën en genoten van al het moois? Klets nog even na in een van de drie sfeervolle restaurants. Een lekker stokbroodje gaat er vast wel in!

De tuinen van Appeltern
De tuinen van Appeltern

 

Speuren in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ook een dagje in de natuur is een feest voor het hele gezin. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn verschillende speurtochten uitgezet. Een leuke manier om het Park en de natuur te leren kennen! Spring op een gratis Witte Fiets, ren over stuifzand en verken het bos met de hele familie. Je geniet nog meer van de pracht van het natuurgebied als je het actief doet!

Tip: speel de magische iPad game: The Nature Game. Fieke van KidsErOpUit deed dit met haar Gezin tijdens hun Groot Gelders Avontuur. Lees hier hun ervaring.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe