7 activiteiten in Gelderland bij regen

Op een vrije dag trek je er het liefst lekker op uit voor wat quality time met je partner of gezin. Helaas zijn we in Nederland niet gegarandeerd van mooi weer, en kan het maar zo dat het op jullie vrije dag met bakken de lucht uit komt. Geen probleem: ook op regenachtige dagen zijn er genoeg mogelijkheden voor een dagje uit. Dit zijn onze tips!

 

Naar de bioscoop

Het is het ideale uitje voor een regenachtige dag: lekker een filmpje pakken. Deze winter draait de film ‘Wild’ in de Nederlandse bioscopen. In deze film volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn weggelegd voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnekijken in het nest en met de buizend vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. Klik hier voor de trailer en leuke Wild-arrangementen!

WILD: Bonte families op de Veluwe
WILD: Bonte families op de Veluwe

 

Ontspannen in de sauna

In een heerlijke warme sauna ben je het slechte weer van buiten al snel vergeten. In de baden van Sanadome stroomt mineraalrijk thermaal water uit eigen bronnen, een zoetwaterbron en thermaal zoutwaterbron. Dit water heeft een bijzonder verzachtende werking en een positief effect op je spieren en gewrichten. Hier vergeet je even de dagelijkse drukte. Je kunt je bezoek uitbreiden met een heerlijke massage of lichaamsbehandeling. Wil je echt helemaal tot rust komen? Blijf dan heerlijk slapen in een luxueuze, ruime kamer van het wellnesshotel.

Sanadome Nijmegen
Sanadome Nijmegen

 

Binnen gluren in een kasteel

Wie zich in de geschiedenis van Gelre verdiept, ontmoet een rijke schare machthebbers. De adel, met de hertog van Gelre voorop, liet hier al vanaf de vroege Middeleeuwen versterkte burchten bouwen. Vanaf de 18e eeuw liet ook de rijke burgerij hier tientallen buitenplaatsen bouwen, op de mooiste locaties van de regio. Tel je alle kastelen, dan zie je al snel dat de Gelderse streken de meeste kastelen van Nederland bezitten. Zo’n dertig kastelen, buitenplaatsen en landgoederen verwelkomen gasten op hun terrein. Wie wil er nou niet binnen gluren bij deze fraaie plekken? Klik hier voor onze tips.

Museum MORE in Kasteel Ruurlo
Museum MORE in Kasteel Ruurlo

 

Lang lunchen buiten de deur

Lekker lunchen doe je bij restaurant Planken Wambuis in Ede! Zak weg in een van de comfortabele leren stoelen bij de open haard en klets urenlang bij met je gezelschap. De keuken werkt veel met verse biologische ingrediënten en producten uit de streek, en dat proef je! Ga voor een heerlijk broodje huisgemaakte pulled salmon of gebraden biologische kalfsham. Ook voor vegetariërs is er voldoende keuze. Ben je meer een liefhebber van zoet? De high tea is een echte aanrader!

Planken Wambuis
Planken Wambuis

 

Ontdek de Gelderse musea

Een bezoek aan een museum kan altijd! Het is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk om nieuwe dingen te leren en geïnspireerd te worden en blijven. In het Nederlands Openluchtmuseum  bekijk je de bijzondere presentatie ‘de Canon van Nederland’. Deze presentatie toont de hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis van ons land, zoals zij zelf zeggen ‘dichter bij de geschiedenis dan ooit’. Naast de expositie wordt in de bestaande gebouwen de geschiedenis opnieuw belicht.

In het Afrika Museum leer je meer over de gebruiken en gewoonten in Afrikaanse landen. Bewonder Afrikaanse objecten en echte Afrikaanse kunst. In het Airborne Museum ‘Hartenstein’ ontdek je de wereldberoemde Slag om Arnhem. Stapsgewijs toont het museum de negen dagen die de Slag om Arnhem duurde. Het tentoongesteld oorlogsmateriaal is in veel gevallen afkomstig van het slagveld zelf. In het Bevrijdingsmuseum maak je de aanloop naar de oorlog mee, de bezettingstijd, de Bevrijding en de wederopbouw van Nederland en Europa. Als je naar buiten wandelt, besef je hoe hard er gevochten is voor de grond waar je op loopt, indrukwekkend!

Er zijn zoveel manieren om te ontdekken, bekijk hier onze andere tips voor musea.

Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum
Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum

 

Ontsnap uit een escape room

Hou jij wel van een uitdaging? In de Escape Room van Slot Loevestein kun je net als Hugo de Groot proberen te ontsnappen. Hij zat als vrije geest gevangen en werd aan alle kanten beperkt. Op ingenieuze wijze wist hij in een boekenkist te ontsnappen uit het kasteel. Zijn ontsnapping staat bekend als de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis! Los in de duistere vertrekken van dit middeleeuwse monument op tijd alle raadsels en geheimen op om te kunnen ontsnappen uit de cel.

Slot Loevestein
Slot Loevestein

 

Lekker pannenkoeken eten

Verwen jezelf en ga heerlijk pannenkoeken eten buiten de deur! De perfecte manier om een dagje uit af te sluiten, of om er op een regenachtige dag toch even uit te gaan. Kinderen vermaken zich perfect met vrolijke kleurplaten en een gezellige speelhoeken. Bij Pannenkoekhuis De Heksendans geniet je van je pannenkoek in een gemoedelijke, ouderwetse sprookjessfeer. Er is de keuze uit ruim 200 soorten pannenkoeken!

In Nijmegen vind je een echte Pannenkoekenboot. Vaar mee over de Waal en geniet van de prachtige skyline van Nijmegen, terwijl je zoveel pannenkoeken eet als je op kunt.

Tip: er zijn verschillende combi-kaartjes met activiteiten in de omgeving te verkrijgen! Bekijk hier onze tips voor de lekkerste pannenkoeken in de Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen.

Pannenkoekenboot Nijmegen
Pannenkoekenboot Nijmegen