De leukste attracties in de Gelderse streken!

De Gelderse streken zitten vol avonturen! Coole attracties, spannende kastelen en uitdagende klimbossen, voor kinderen is er ontzettend veel te doen. Wist je dat je in de Gelderse streken de grootste attractiedichtheid van Nederland vindt? De avonturen liggen voor het oprapen! Wij verzamelden de leukste attracties voor kinderen in dit artikel. Waar ga jij naartoe?

 

Kinderpretpark Julianatoren

Beleef een dag vol avontuur in Kinderpretpark Julianatoren! Dit gave pretpark heeft meer van 60 attracties en spectaculaire shows. Draai een rondje over de kop in de Tollende Muis en maak een ritje in de stoere supersnelle achtbaan Jul’s Rollerskates! Ook voor de kleinste kinderen zijn er stoere mini-botsauto’s en leuke speeltoestellen.

Kinderpretpark Julianatoren

 

Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo ontdek je dieren uit alle landen! Duik in acht miljoen liter water in de Ocean, ga op avontuur in de Bush en bewonder de gieren in de Desert. Neem een kijkje in de grootste overdekte Mangrove ter wereld en maak kennis met de planten en dieren die kunnen overleven in dit extreem zoutige klimaat. Zit je vol met vragen over de dieren? Vraag dan een rondleiding aan en hoor alle bijzondere verhalen!

Burgers’ Zoo

 

Park Tivoli

Springen op een luchtkussen of trampoline, gillen in de achtbaan of botsen op het water in de botsboten. Wat is er nou leuker dan een hele dag lekker spelen? In Park Tivoli vermaak je je de hele dag! Ook op een regenachtige dag kun je lekker spelen in de binnenspeeltuin. Wie weet kom je Tiffi en Toffi nog tegen!

Park Tivoli

 

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem ga je op reis door de tijd. Hier komt de geschiedenis tot leven! Je ziet er allerlei oude gebouwen, voorwerpen en je hoort bijzondere verhalen. In boerderijen en arbeidershuisjes zie je ambachtslieden aan het werk. Laat je inspireren door hun bijzondere verhalen! Maak een ritje met de historische tram en ontdek alle leuke plekjes van het museum, waaronder het Zaanse plein waar je fijn kunt spelen.

Nederlands Openluchtmuseum

 

Spelerij-Uitvinderij

De Spelerij is de meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien! Samen met anderen breng je hier de meest fantasievolle speeltoestellen in beweging. De hele dag kun je hier klauteren, rennen en ravotten op en rondom de toestellen. Even moe van het rennen? In De Uitvinderij maak je je eigen kunstwerk. Met behulp van echte gereedschappen en verschillende materialen mag je hier helemaal zelf weten wat je maakt. Tof hè?

 

Afrika Museum

Je hoeft niet eens in het vliegtuig te stappen om kennis te maken met verschillende Afrikaanse landen en culturen. In het Afrika Museum in Berg en Dal waan je je in een dorp uit Ghana, maak je kennis met een leefwijze van de Baka, bezoek je een schooltje in Lesotho of ervaar je hoe het is om in een huis op palen te leven zoals ze in Benin doen. Je komt ogen en oren tekort in dit bijzondere museum!

Afrika Museum

 

Wipeout Kids

Hou jij wel van een uitdaging? Bij Wipeout Kids vind je een prachtig parcours met achttien uitdagende en spectaculaire Obstacles. Probeer langs de stootkussens te komen zonder te vallen, bouw een zo hoog mogelijke toren en klim en klauter jezelf door de rest van het parcours. Durf jij met een snelheid van meer dan vijftig kilometer per uur naar beneden te glijden van de Killer Surf?

© and ™ Endemol Shine USA Inc, Licensed by Endemol Shine Nederland BV.
Wipeout Kids

 

Klimbos Achterhoek

In Klimbos Achterhoek vind je maar liefst zes verschillende klimavonturen. Soms ga je tot drie meter hoog en soms wel tot twaalf! Dit is wat je noemt een echte ontdekking. Voor de jonge gasten is er een speciaal Junior Klimbos, waar je tot 5 meter hoogte komt en wel 25 overspanningen tegenkomt. Gedurende je klimavontuur ben je continu gezekerd, dus je bent altijd veilig. Zo kun je volop genieten van je avontuur op grote hoogte!

Klimbos Achterhoek

 

Monkey Town

Monkey Town is meer dan alleen spelen, klimmen, klauteren. In Apeldoorn kun je klimmen op wanden van zeven meter hoog of vijf meter naar beneden springen van een platform. In Arnhem kun je je laten opsluiten in de Jungle Escape Room of een potje lasergamen. En natuurlijk kun je je heerlijk uitleven in de klimrekken, ballenbaden en op de trampolines. In de Gelderse streken vind je Monkey Town op maar liefst 6 locaties.

Monkey Town

 

Apenheul

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. In dit prachtige, groene park op de Veluwe ontdek je bijna driehonderd apen. De helft daarvan loopt gewoon tussen de bezoekers! Met de handige, gratis spotkaart hoef je geen aap te missen. Tijdens de speciale presentaties van de dierverzorgers kom je bovendien nog veel meer over deze bijzondere dieren te weten

Apenheul

 

Slot Loevestein

Wist jij dat Slot Loevestein al 657 jaar oud is? En wie zo oud is heeft heel veel verhalen te vertellen.

Met de persoonlijke sleutel kun je zelfstandig het kasteel verkennen, presentaties starten en verhalen ontsluiten. In het kasteel lopen gidsen rond die verhalen over de geschiedenis vertellen. Wil jij weten hoe ridders, gevangenen en soldaten vroeger leefden? Beleef de geschiedenis in het echt op Slot Loevestein!

Slot Loevestein

 

GeoFort

Bij GeoFort staat alles in het teken van kaarten en navigatie. Zowel binnen als buiten beleef je de echte GeoExperience, waar je voor diverse uitdagingen komt te staan. Kun jij een toren bouwen die het trillen van de ondergrond kan weerstaan? Of een 3D globe platslaan tot een 2D kaart? Er is zoveel te ontdekken! Speel met de betoverende zandbak of maak je eigen kompas. Een uitdaging voor jong en oud!

GeoFort

 

Cactusoase

Laat je verrassen door de vele en gevarieerde attracties in Belevingspark CactusOase. Ga op ontdekkingstocht en maak de puzzelroute, of kom spelen in de Kindertuin met onder meer een tipi, saloon en Anny Cactus Kindertheater. Een nostalgiehuis, een ambachtelijke schoenmakerij en een doorsnede van een historische boerderij voeren je terug naar de beginjaren van de vorige eeuw. Daarnaast zorgen een terras, vijver met vissen en enkele ondeugende pony’s ervoor dat het buiten ook gezellig is!