De leukste tips voor een weekendje Arnhem!

Via de Facebookpagina van Gelderse streken gaven stellen zich op voor een weekend Arnhem. Drie stellen wonnen vorig jaar een overnachting in deze Gelderse hoofdstad en ontdekten de stad voor ons. Een van de winnaars, Maud, schreef er een blog over.

Het centrum van Arnhem
Het centrum van Arnhem

Shoppen in Arnhem

De binnenstad van Arnhem heeft veel winkels en is een perfecte plek om te shoppen. Ben jij gek op shoppen? Dan heeft Arnhem heel veel leuke plekken, zoals de Koningstraat, Het Musis Kwartier, Het Modekwartier en de 7 straatjes.

 • Loft: een leuke winkel met zowel kleding als woonaccessoires. Het zit ook nog eens in een prachtig pand! Adres: Weverstraat 39 in Arnhem.
 • De Arnhemse kinderboekwinkel: Ik ben gek op kinderboeken, deze winkel vind ik dan ook helemaal geweldig! Adres: Weverstraat 26 in Arnhem.
 • Dille & Kamille: Deze winkel vind je in vrijwel iedere grote stad en dus ook in Arnhem. Bij Dille & Kamille vind je allerlei handigheidjes voor in huis, tuin en keuken. Adres: Bakkerstraat 60 in Arnhem.
 • WAAR: Bij WAAR vind je leuke cadeaus met een goed verhaal, ze zijn allemaal duurzaam geproduceerd. Adres: Brouwersplein 11.

 

'Waar' in het Musiskwartier in Arnhem
‘WAAR’ in het Musiskwartier in Arnhem

Eten & Drinken in Arnhem

Arnhem zit vol met leuke plekken en pleintjes voor een hapje en een drankje. Zo zaten wij regelmatig op De Korenmarkt, de uitgaansplek van Arnhem. Maar ook de Jansplaats is erg gezellig! Deze adresjes vonden wij tijdens ons weekendje extra leuk:

 • Dudok: Dudok zit gevestigd in een prachtig monumentaal pand, pal onder de Eusebiuskerk in Arnhem. De inrichting vind ik hier erg leuk (inclusief leuke stadstuin aan de achterkant!) en de menukaart ook – ik at mosselen als lunch! Adres: Koningstraat 40 in Arnhem.
 • Arneym: Bij Arneym bestel je allemaal kleine gerechtjes om samen van te genieten, wat een feest! Adres: Jansplaats 8 in Arnhem.
 • Iveau Burgers & Wijn: Bij Iveau bestel je de lekkerste hamburgers. De Ereburger won op de Horecava in 2016 en 2018 de prijs ‘Beste Hamburger van Nederland’. Daarnaast is het ook nog eens een hele leuke wijnbar! Adres: Kleine Oord 78 in Arnhem.
 • Rawsome: Als je gek bent op natuurlijke en onbewerkte voeding, dan ben je bij Rawsome in Arnhem aan het juiste adres. Hier hebben ze een menukaart met diverse juices, salades, smoothies, snacks en meer! Alle producten zijn tijdens de bereiding tot max. 42 ºC verhit, zodat alle gezonde stoffen nog behouden blijven. Adres: Brouwersplein 7 in Arnhem.

 

Burgers eten bij 'Iveau' in Arnhem
Burgers eten bij ‘Iveau’ in Arnhem

Modekwartier Arnhem

Het Modekwartier is ongetwijfeld de meest creatieve wijk van Arnhem. Hier vind je studio’s, galerieën en de leukste winkels. Van mode en art tot interieur en heerlijk eten. Vanuit het centrum loop je makkelijk naar het Modekwartier, de bordjes wijzen jou de weg. Door het Modekwartier loopt de Klarendalseweg, de hoofdstraat van deze gezellige wijk. Hier vind je van alles en raak je maar niet uit gekeken. Erg leuk!

Leuk om te lezen: De leukste plekjes van het Modekwartier in Arnhem!

Overnachten in Arnhem

Arnhem heeft natuurlijk heel veel plekken om te overnachten. Wij verbleven in het Holiday Inn Express. Een erg fijn hotel, want het ligt echt midden in het centrum van Arnhem. Vanuit het hotel is vrijwel alles op loopafstand. Adres: Nieuwe Oeverstraat 50.

Ook leuk om te doen in Arnhem!

 • Wandelen langs de Rijnkade! Hier vind je ook Roses Lounge – een heerlijke plek voor een hapje en een drankje!
 • Het Sonsbeekpark is een prachtige plek om even bij te komen. Iedere eerste zondag van de maand vind je hier overigens de Sonsbeekmarkt, heel erg leuk voor een dagje uit!
 • Loop eens binnen bij Rozet, het middelpunt voor cultuur, educatie en kennis in Arnhem. Alleen het gebouw is al prachtig om te zien! Tegenover dit mooie gebouw vind je trouwens ook het enorme Feestaardvarken. Dit sculptuur is speciaal gemaakt ter ere van de 100e verjaardag van Burgers’ Zoo.
 • Bezoek het Nederlands Openluchtmuseum.
 • Ga een dagje naar Burgers’ Zoo – een mooie dierentuin.
 • Vanuit Arnhem kun je ook makkelijk naar de Veluwe, een prachtig natuurgebied!

Arnhem is een leuke en vooral gezellige stad. Je vindt hier veel leuke horecagelegenheden, maar het is ook echt een stad waar je goed kunt slagen tijdens het shoppen. De stad heeft mooie monumentale gebouwen, wat de stad een feestje maakt om in rond te lopen. Het fijne aan Arnhem is dat vrijwel alles op loopafstand is, je loopt makkelijk naar alle hoogtepunten.

Blogster Maud verbleef een weekend in Arnhem en schreef haar ervaringen ook op haar eigen blog maudgeniet.nl.