Deze Gelderse ruiterroutes moet je gereden hebben

Wie denkt dat je in de Gelderse streken alleen maar kunt wandelen of fietsen zit ernaast. Hier zijn namelijk ook een aantal erg mooie ruiterroutes uitgezet. Je kunt hier uren rijden zonder dat je een openbare weg hoeft over te steken. Ontdek woeste zandverstuivingen, heidevelden, dichte dennen- en loofbossen en de vele vennetjes en beken.  Dit zijn de ruiterroutes die je gereden moet hebben!

 

De negendaagse Veluwe Trail

De Veluwe heeft een uitgebreid netwerk aan gemarkeerde ruiterpaden. De 500 km lange Veluwe Trail loopt dwars door dit prachtige natuurgebied. Onderweg wissel je uitgestrekte bossen af met open heidevelden. Leg in negen dagen de volledige trail af of kies ervoor om met een dagtocht een gedeelte van deze mooie tocht te rijden. Een dagrit is ongeveer 20 – 25 kilometer lang.

Paardrijden in Garderen op de Veluwe
Paardrijden in Garderen op de Veluwe

Rijden te midden van Schotse Hooglanders

Paardrijden op de Veluwezoom is een unieke ervaring. Je geniet hier niet alleen van de stilte en de rust, maar ook van Schotse Hooglanders, herten, zwijnen en nog meer wild. De ruiter- en menroute Laag-Soeren is zo’n 25 kilometer lang en staat garant voor een heerlijke dagtocht. Let op: voor het paardrijden in Nationaal Park Veluwezoom is een ruitervergunning nodig.

Paardrijden in het bos
Paardrijden in het bos

Dwars door het bos

Een heel ander uitzicht heb je tijdens het paardrijden in de Achterhoek. De Graafschapsroute Vorden leidt je door een coulisselandschap, waar een bosachtige omgeving met oude eikenbomen zich afwisselt met open (soms natte) vlaktes. Onderweg doorkruis je Het Grote Veld, het grootste aaneengesloten bos- en natuurgebied van de Achterhoek. Als je goed oplet, kun je hier zelfs een hagedissen spotten.

Er zijn volop rustplaatsen voor zowel ruiters als paarden!

  1. Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel
  2. Hotel Landgoed Het Roode Koper