De leukste gratis gezinsuitjes in Gelderland

Op zoek naar leuke gezinsuitjes, waarbij je niet te veel geld kwijt bent? Dan ben je in de Gelderse streken aan het juiste adres want deze uitjes zijn helemaal gratis! Vul een picknickmand met lekkere hapjes en ga op pad!

Heerlijk zwemmen

In Gelderland stromen veel rivieren en de provincie heeft dan ook een groot aantal recreatiegebieden. Kies bijvoorbeeld voor recreatiegebied Zandenplas. Een heerlijke en kleinschalige plas die te midden van de bossen van Nunspeet gelegen is. Zoek je het wat groter? Dan zijn De Gouden Ham, een recreatiegebied in het Land van Maas en Waal, en recreatiegebied Hilgelo vlakbij Winterswijk echte aanraders. De laatste beschikt niet alleen over een scala aan speeltoestellen, maar je kunt hier ook duiken of waterfietsen. Ben je niet zo’n waterrat, dan maak je bij deze recreatiegebieden ook de mooiste wandeltochten door de ruige natuur.

De Waal bij Beuningen
De Waal bij Beuningen

 

Knuffelen met de dieren

Kinderen zijn dol op dieren. Gelukkig zijn de meeste dieren in Gelderland ook dol op kinderen. In Epe staat de grootste gratis kinderboerderij van Nederland, de Koperen Ezel. Hier kun je niet alleen knuffelen met 40 ezels, maar ook met geiten, hangbuikzwijnen, schildpadden en kangoeroes. Ook in Nijmegen vind je een fijne kinderboerderij. Kinderboerderij De Goffert is midden in het Goffert Park gelegen. Hier wonen onder meer herten, paarden, konijnen en varkens. Zijn je kinderen meer fan van schapen? Bezoek dan de authentieke Schaapskooi in Ermelo, waar maar liefst 400 Veluwse Heideschapen zijn ondergebracht.

Schaapskooi Ermelose Heide
Schaapskooi Ermelose Heide

 

Loop de Kabouterroute

In Beek-Ubbergen vind je een echte Kabouterroute. Kinderen gaan heerlijk wandelen en op zoek naar de kabouters die in het bos wonen. De kabouters zijn een beetje verlegen en hebben zich verstopt. De magische Kabouterboom, de dikste en oudste boom van Nederland, maakt de ervaring nog mooier. Weet jij kabouter Omo, kabouter Siem en kabouter Sam te vinden? Je kunt de Kabouterroute hier bekijken en downloaden. Ook download je hier een mooie kleurplaat!

Ga je liever wandelen in de Achterhoek? Bij pannenkoekenboerderij De Heikamp vind je allemaal leuke kinderactiviteiten, waaronder een doolhof en kabouterpad van 1 km lang.

Kabouterroute
Kabouterroute