Groot Gelders Avontuur Bucketlist: dit moet je echt gedaan hebben in de Gelderse streken!

Aan attracties geen gebrek in de Gelderse streken. Rustig, actief, binnen of buiten, er is voor iedereen wat te beleven. Maar wat moet je nou echt gedaan hebben tijdens je bezoek aan deze mooie omgeving? Dit mag je echt niet missen! Hoeveel kan jij er al afstrepen?

 

Zwieren op grote hoogte

Een dagje naar een klimbos is een echte uitdaging! Klimbos Veluwe in Apeldoorn is wat je noemt het klimbos der klimbossen. Er zijn maar liefst 10 verschillende klimavonturen! Klim tot 18 meter hoogte, zwier over de tokkelbaan en baan je zelf een weg door de verschillende overgangen.

Voor de kleinere bezoekers vanaf 7 jaar is er speciaal het Junior Klimbos. Deze bestaat uit 3 routes en meer dan 30 overspanningen. Dit is spektakel op 3 tot 6 meter hoog! Durf jij het aan?

Klimmen in Klimbos Veluwe
Klimmen in Klimbos Veluwe

Wilde dieren spotten

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat bekend om zijn ‘big four’: edelhert, moeflon, zwijn en ree. Tijdens een wandeling of fietstocht door het Park kun je maar zo een van deze prachtige dieren in het wild tegen komen. Is dat niet gaaf?! Lees hier onze tips voor tijdens het spotten van wild!

Ben jij niet bang in het donker? Ga dan mee op nachtsafari met boswachter Henk Ruseler! Ervaar hoe het Park er in het donker uitziet en leer alles over het bos en zijn bewoners. ’s Nachts slaap je in een tent of in de buitenlucht. Dit moet je echt gedaan hebben!

Kindersafari in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Kindersafari in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Een kijkje nemen in een echt kasteel

Slot Loevestein werd in 1361 in opdracht van ridder Dirc Loef van Horne gebouwd als woonhuis. Het begint met een simpele toren, maar groeit al snel uit tot een heus kasteel. In 1752 werd het kasteel ingenomen en gebruikt als staatsgevangenis. De bekendste gevangene is Hugo de Groot, die Loevestein beroemd maakt door zijn spectaculaire ontsnapping in een boekenkist.

Ontdek hoe Hugo de Groot wist te ontsnappen tijdens het verhaal ‘Ontsnapt’. Hierbij mag je zelf in de boekenkist klimmen! Met jouw persoonlijke sleutel verken je zelf het kasteel. Leer meer over kruit en wapens en speel verschillende spellen.

Floris en Thiemen zijn op Groot Gelders Avontuur geweest in dit spannend kasteel. Bekijk hier het filmpje!

 

Waterfietsen door de natuur

Ontdek de prachtige natuur van de Achterhoek eens op een andere manier! Waar ooit leem gegraven werd voor de steenfabriek in Groenlo, ontstond later het prachtige natuurgebied de Leemputten. Een deel van dit gebied is zelfs uitsluitend toegankelijk per waterfiets! Geniet van de vele planten- en diersoorten die je onderweg tegenkomt. Een gezellig en avontuurlijk uitje voor het hele gezin!

Ontsnappen uit ‘Het Slot’

Ben jij een echte puzzelaar? Probeer dan maar eens te ontsnappen uit de escape room Het Slot! Help jonkvrouwe Esmeralda of tovenares Luna en leer zo het kasteel kennen. Je ontdekt steeds weer nieuwe dingen! Door voorwerpen te vinden en puzzels op te lossen kom je steeds dichterbij het einddoel. Maar doe er niet te lang over, want de tijd loopt door!

De moeilijkheidsgraad van de puzzels is afgestemd op kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar of van 11 tot 14 jaar.

 

Spelen en speuren

Wil je een wandeling met avontuur? Op Landgoed de Oorsprong in Oosterbeek zijn er op een klein oppervlak spectaculaire hoogteverschillen. Op het landgoed en in de omgeving vind je plekken waar water ontspringt en zo beken ontstaan. In het ondiepe water kun je heerlijk spelen. Vroeger dreef het beekwater watermolens aan, waar buskruit werd gemaakt. Nu is het vooral plezierwater. Het stroomt zelfs door een waterval in de vorm van een huisje. Ben je benieuwd naar de spannende geschiedenis van dit landgoed? Ontdek het hier!

Spelen op Landgoed de Oorsprong
Spelen op Landgoed de Oorsprong