Het leukste van Doesburg

Doesburg is één van de negen Nederlandse Hanzesteden. Wanneer je wandelt door het centrum ontdek je prachtig versierde gevels, middeleeuwse straatjes en monumentale panden. Centraal op de rand van de Achterhoek, de Veluwe en de Liemers vormt Doesburg een prima uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Op onze Facebookpagina vroegen we jullie wat nou het leukste aan deze stad is. Hieronder een aantal tips!

 

Culturele tips

Velen noemen de gezellige binnenstad als een van de parels van Doesburg. Gert-Jan vindt het ‘Een stad met dorpskarakter: veel verschillende cultuur, veel activiteiten en een prachtige en zorgvuldig gerestaureerde binnenstad.’ Het international Lalique Museum dat gewijd is aan de Da Vinci van de juwelen- en de glaskunst van René Lalique en de mosterdfabriek zijn favoriet.

De prachtige straten en gebouwen geven Clifford veel inspiratie. Tinie proeft de eeuwen als ze door de straatjes loopt, ‘Het oude stratenplan, de middeleeuwse huizen en gebouwen, vermengd met gezellige horeca en het culturele programma’ vindt zij het leukste aan deze stad.

Het oude centrum van Doesburg
Het oude centrum van Doesburg

 

Eten en drinken

De oudste horecagelegenheid van Nederland, Stadsbierhuys de Waag, komt veel terug in de reacties.

Mary zegt: ‘Zo mooi en oud, met heerlijk eten en drinken’. Hier geniet je van één van de 60 heerlijke bieren, een huisgemaakte taart en goede koffie, op een mooie locatie in de stad. De sfeervolle binnenstad biedt nog veel meer mogelijkheden voor een lekkere lunch, borrel of diner.

In het centrum van Doesburg vind je een bijzonder en uniek fabriekje, wat tevens een museum is. In de Doesburgsche Mosterdfabriek aanschouw je hoe de ouderwetse ‘boeren’ mosterd wordt gemaakt. Mary gaat er altijd even naartoe als ze in Doesburg is. Vele bezoekers keren huiswaarts met een potje van deze heerlijke mosterd.

De Waag Doesburg
De Waag

 

Zelf alle reacties lezen op onze oproep en meer insiders tips meekrijgen? Check dan onze Facebookpagina voor meer antwoorden op de vraag: Wat is het leukste of mooiste aan Doesburg? Of geef ons zelf een tip!