Kamperen in de Gelderse streken? Hier moet je zijn!

Een echt vakantiegevoel heb je pas als je midden in de natuur ontwaakt en meteen kan uitkijken op een prachtig landschap. Dat vakantiegevoel kan je elke dag van je vakantie beleven als je gaat kamperen in de Gelderse streken. Kamperen in Gelderland is voor iedereen mogelijk. Tussen de uitgestrekte bossen en heide, vind je tal van manieren om te kamperen. Lekker in de luwte of juist op een camping met leuke activiteiten. Er is voor een ieder wat wils. De meeste campings zijn zo gelegen dat je vanaf de camping leuke dingen kunt ontdekken in de regio. Wij zetten een aantal kampeertips voor je op een rij.

 

Kamperen op de Veluwe

In de Gelderse streken valt er heel wat te beleven! Kom helemaal tot rust in de prachtige natuur en de omliggende bossen, in Het Nationale Park De Hoge Veluwe of de zandverstuiving Het Mosselsche Zand. Ga eropuit met het hele gezin, want je vervelen is hier zeker geen optie. In de groene kampeervelden op Ardoer De Wije Werelt kan je kamperen in een knusse Veluwse zwerfhut. Als dat geen originele manier is om jouw vakantie door te brengen! Wil je graag de omgeving verkennen? Rond de camping vind je vele attracties zoals Burgers’ Zoo, de Julianatoren of het Nederlands Openluchtmuseum. Je kan ook winkelen in de nabijgelegen centra van Barneveld en Arnhem.

Kamperen hoef je niet altijd in een tent te doen. Het kan ook gewoon in een caravan of een vouwwagen, zoals bij Camping De Wildhoeve bijvoorbeeld. Daar kan je zowel met de caravan, tent, camper en vouwwagen een kampeerplaats boeken. Aankomen, uitvouwen of parkeren en klaar: de vakantie en het kamperen kan beginnen. Voor de kinderen zijn er diverse mogelijkheden om zich niet te vervelen tijdens de kampeervakantie. Je kan er spelen, ravotten en zelfs een leuke fietstocht maken met Gerrit de natuurgids. Spotten ze liever dieren, dan is Apenheul helemaal niet ver weg.

 

Kamperen in de Achterhoek

Ontdek de omgeving van de Achterhoek bij Emst in Marveld Recreatie. Daar kan je zowel op een actieve als op een ontspannen manier genieten van alles wat de Gelderse Streken te bieden heeft. De kinderen kunnen zich uitstekend vermaken op de speeltuin of de waterglijbaan. Heb je het graag iets rustiger, ga dan wandelen op het strand of drink een aperitiefje op het drijvende restaurant aan de jachthaven. Tijdens de warmere maanden is het leuk om met de kids of partner wat verfrissing te zoeken. Daarom is kamperen aan het Ijsselstrand een echte aanrader. Dit mooie gebied ligt aan het prachtige water van de IJssel. Daar kan je naar believen vele watersporten beoefenen. Bij druilerig weer zijn er allerlei indoor activiteiten voorzien in de indoor speeltuin.

 

Kamperen in de Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen

Heerlijk onthaasten en op je gemak genieten van rust en bootjes en schepen die voorbij varen, hoe fijn klinkt dat?! Bij Camping Waalstrand in Gendt is dit de dagelijkse gang van zaken. Deze camping ligt middenin de Gelderse Poort, een prachtig natuurgebied waar je veel planten en dieren vindt en heerlijk kunt wandelen en fietsen. Iets verderop in Groesbeek, vind je in een bosrijk heuvellandschap Vakantiepark de Oude Molen. Naast kamperen kun je hier ook terecht in diverse soorten chalets om zo comfort met het echte campinggevoel te combineren. En ben je in de omgeving van Groesbeek? Vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het Nederlands Wijnbouwcentrum of een van de wijngaarden in de omgeving. Groesbeek is niet voor niets het wijndorp van Nederland!