Lekker buiten spelen! Ga de natuur in met kinderen.

Het zonnetje laat zich weer vaker zien en de natuur staat vol in bloei. Ga er lekker op uit met de kinderen en ontdek wat je allemaal kunt doen in de omgeving. Van zoeken naar kabouters tot slingeren aan een liaan, wij geven je de leukste tips!

 

Fietsen of wandelen met kinderen

Op bezoek bij de kabouters! Ga samen met de kinderen op ontdekkingstocht en zoek de kabouters die in het bos wonen. Ze hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. Tijdens het lopen van de kabouterroute kun je het kabouterboekje gebruiken om opdrachten te doen of om leuke kabouterliedjes uit te zingen!

Is jouw kind een echte dierenliefhebber? Maak dan een leuke wandeling met een ezel, rendier of alpaca bij Ezelstal de Edeldingen. Je loopt tijdens deze route voornamelijk over de kleine weggetjes die ons landschap rijk is. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de kinderboerderij, waarbij je tijdens het knuffeluurtje zelf de wei in mag om met de dieren te knuffelen.

Wandeling bij Ezelstal de Edeldingen

 

Of stap op de fiets en ga er een hele dag op uit in het Land van Maas en Waal. Tijdens de gezinstocht Gouden Ham fiets je om het natuurgebied bij de Gouden Ham heen. Het is een route die ook zeer geschikt is voor de fietsers met korte beentjes. En vergeet vooral niet om een tussenstop te maken bij Camping Het Groene Eiland om te genieten van alle waterpret!

Wil je nog meer plezier rondom het water? Maak dan een mooie tocht op een waterfiets bij Natuurpark De Leemputten. Dit is een unieke en milieuvriendelijke manier om de watergangen tussen de vele begroeide eilandjes te verkennen en om te genieten van de natuur. Na het waterfietsen kun je lekker bijkomen op het gezellige terras aan de waterkant.

Waterfietsen bij Natuurpark De Leemputten

 

Op zoek naar avontuur

Houd je van speuren, spanning, sensatie en strijd? Dan is Expeditie Bronckhorst echt iets voor jou! Met een rugzak vol attributen ga je op pad. Onderweg kun je door middel van een app een instructiefilmpje bekijken van een ex-Expeditie Robinson kandidaat. Daag je vrienden en familie uit en ga de strijd aan!

Of ga de hoogte in en bezoek een van de klimbossen op de Veluwe. Bij Klimbos Ermelo is er een speciaal kidsparcours. Ook kun je hier ‘The Eagle’ vinden, dit is een zipline parcours en is speciaal gebouwd op aanvraag van kinderen. Bij Klimbos Veluwe kan jong en oud zich vermaken op negen verschillende routes. Slinger aan een liaan naar de andere kant toe of maak gebruik van een uitdagend klimnet.

Klimbos Veluwe

 

Waar je ook lekker kunt klimmen is in de Vleermuisspeurtuin bij GeoFort! Bij dit science museum draait alles om de aarde. Je kunt binnen én buiten het experiment aangaan. Ontdek de donkere ondergrondse tunnels of daal met een lift diep in de aarde. En weet jij de weg uit het doolhof te vinden?

 

Spelen in een kasteeltuin

Speuren, spelen, knallen, luisteren en leren: op Slot Loevestein kan het allemaal! Het is een stoere vesting, een robuust middeleeuws kasteel met prachtige natuur eromheen. Kinderen kunnen in en om Slot Loevestein lekker hun gang gaan. Luister naar verhalen van soldaten in het vroegere soldatendorp of kom meer te weten over kruit en wapens door middel van spellen.

Slot Loevestein

 

In de omgeving van Kasteel Rosendael kun je je ook een hele middag vermaken. Buiten op het gazon kun je bij mooi weer leuke, oud-Hollandse spelletjes spelen. Of loop zonder schoenen over het blote voetenpad en voel zand, schelpen, boomstammen en grind onder je voeten. Zoek je liever wat meer de spanning op? Loop dan langs ‘de Bedriegertjes’. Uit deze kleine fonteintjes springt onverwacht water, dus dat wordt rennen om niet nat te worden!