Op avontuur in de natuur: toffe klimbossen

Op zoek naar een spannende beleving tussen de bomen? Baan jezelf een weg door de mooiste en spannendste klimbossen van de Gelderse streken. Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en de te gekke tokkelbanen beleef je een waanzinnig avontuur, midden in de natuur!

 

Klimbos Veluwe

Op het prachtige park van Berg en bos en in de buurt van Apenheul, ligt Klimbos Veluwe. Elk van de negen klimroutes heeft een eigen moeilijkheidsgraad met hoogtes variërend van 2 tot 18 meter. Kies zelf hoe hoog je wilt gaan! Voor de jonge avonturiers is er het Junior Klimbos met 3 routes, maar die zijn bepaald niet kinderachtig! 100% veilig is het in ieder geval door het continue zekersysteem.

 

Klimbos Ermelo

Klimbos Ermelo is al 10 jaar lang een begrip op de Veluwe. Van een speciaal kidsparcours tot het zwaarste parcours van Nederland! Klimbos Ermelo heeft voor iedereen de juiste uitdaging verspreid over 7 spectaculaire parcoursen. Nieuw dit jaar is het parcours “The Eagle”. Dit is een ziplijnen parcours en is speciaal gebouwd op aanvraag van kinderen.

 

Klimbos Achterhoek

Klimbos Achterhoek in Ruurlo is wat je noemt een echte ontdekking. Hier vind je maar liefst 6 verschillende klimavonturen en circa 100 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 3 tot niet minder dan 12 meter. Achter elke boom schuilt hier een nieuwe verrassing. Maar daar laat jij je natuurlijk niet door afschrikken. Want je weet: de overwinning op jezelf zal zoet zijn! Klimbos Achterhoek is voorzien van een continu zekersysteem. Dus veiligheid gewaarborgd!

Klimbos Achterhoek

 

Klimbos Garderen

Durf jij het aan om op 25 meter hoogte te klimmen en klauteren of vanaf 18 meter hoogte naar beneden te tokkelen? In het hoogste klimbos van de Veluwe, Klimbos Garderen, kun je het meemaken. Ook voor degene die liever wat dichterbij de grond blijven, zijn er genoeg parcoursen om af te leggen.
Wist je dat de kinderen ook nog wat opsteken van een dagje klimmen en klauteren bij Klimbos Garderen? Door middel van de educatieve elementen onderweg kom je alles te weten over het bos en zijn bewoners. Voor de kleinste kinderen is er een nettenparcours.

 

Klimbos Harderwijk

In het fonkelnieuwe Klimbos Harderwijk bungel je door de bomen! Met als klapstuk de unieke rollercoaster zipline. Een tokkelbaan van maar lifest 200 meter, die zich als een achtbaan tussen de bomen door slingert. Behalve een klimbos heeft het Adventurepark ook een free fall van 15 meter en een duo-zipline.

 

Adventure Eefde

Geniet van de Achterhoekse natuur en ga los in het klimbos van Adventure Eefde. Je kan er in bomen klimmen, tokkelen, ziplinen en nog veel meer. Naast het klimbos voor de beginnende en ervaren klimmers heeft Adventure Eefde iets nieuws; een natuurgetrouwe rots waar je klettersteig routes kan afleggen. Nergens anders in Nederland kan je deze manier van klimmen beoefenen!

Klimbos Garderen