Sporten in de Gelderse streken

Wie lekker actief en sportief bezig wil zijn, komt helemaal aan zijn trekken in de Gelderse streken. De regio is natuurlijk al bekend als de nummer één fietsprovincie van Nederland. Mountainbikers en wielrenners genieten hier graag van het glooiende en soms woeste landschap, terwijl de recreatieve fietsers de provincie graag ontdekken aan de hand van één van de vele fietsrouters in de Gelderse streken. Ook wandelaars en mensen die graag paardrijden weten de Gelderse streken goed te vinden. Heb je het goede voornemen om meer te sporten, of inspiratie nodig voor jouw sportieve activiteit? Wij geven je een aantal tips!

 

Fietsen

Fietsen doe je in de Gelderse streken! Je vindt hier vele kilometers aan veilige fietspaden. Prachtige routes brengen je door de mooiste natuurgebieden en gezellige dorpjes. Dankzij het goede fietsknooppuntennetwerk zijn routes makkelijk te volgen, of pas je een route aan naar jouw persoonlijke wensen. Wil je oog in oog staan met een Schotse Hooglander op de Posbank of fruit plukken rond de Linge? Download dan hier tien gratis routes en Spring op de fiets!

Fietsen over de Zevenheuvelenweg
Fietsen over de Zevenheuvelenweg

 

Wandelen

Wandelen is een belangrijk onderdeel van een gezonde en actieve levensstijl. Wandel door verschillende soorten bos, heidevelden en zandvlakten en geniet van de prachtige omgeving. De wandelroutes liggen hier voor het oprapen! Ga je met kleintjes op stap? Dan is de Kabouterroute in Berg en Dal een echte aanrader. Download het routeboekje en ga op zoek naar de kabouters in het bos. Hoeveel kun jij er vinden?

Ga je liever voor een langere afstand? Bekijk dan eens deze route van 26 kilometer door het Nationaal Landschap Winterswijk of de unieke N70 natuurwandelroute.

Wandelen in de Veluwezoom
Wandelen in de Veluwezoom

 

Watersporten

Er stroomt heel veel water door de Gelderse streken! Veel van deze wateren zijn uitermate geschikt voor de uitoefening van watersporten. De Veluwerandmeren tussen het oude en het nieuwe land zijn een eldorado geworden voor recreatie en watersport. Zo is Strand Horst door de gunstige ligging en het ondiepe water zelfs een van de beste kitesurf- en surflocaties van Nederland! Hoe lang kan jij op een board blijven staan?

De rivieren De Oude IJssel en De Berkel, die door de Achterhoek stromen, zijn zeer geschikt voor een kanotocht. Huur er eentje op een van de vele locaties en maak je klaar voor een tocht door prachtige landschappen en cultuurhistorische stadjes!

Strand Horst
Strand Horst

 

Klimmen

Heb jij geen hoogtevrees? Kom dan eens naar een van de klimbossen in de Gelderse streken! In Klimbos Veluwe in Apeldoorn vind je maar liefst 10 verschillende klimavonturen. Deze lopen op in moeilijkheidsgraad en wisselen in hoogte van 2 tot wel 18 meter! Voor de jongste klimmers is er een speciaal Junior Klimbos, waar je mag klimmen als je minimaal 1.30 meter bent. Maar pas op, deze routes zijn bepaald niet kinderachtig!

Klimbos Garderen
Klimbos Garderen

 

Sportieve evenementen

Ga je graag kijken naar sportevenementen, ook dan ben je in Gelderland aan het juiste adres. Er zijn dit seizoen weer vele (top)sportevenementen en sportieve activiteiten in de Gelderse streken. We zetten een aantal evenementen voor je op een rij:

 

Nijmeegse Vierdaagse Via Gladiola
Nijmeegse Vierdaagse Via Gladiola