For lovers: romantische weekendjes in de Gelderse streken

Of je nu net verliefd bent, een twintig jarig jubileum mag vieren of er gewoon even tussenuit wilt zonder kids, het maakt niet uit. Een romantisch weekendje weg om de liefde te vieren is altijd een goed idee! Alle tijd hebben voor elkaar, even geen rekening houden met anderen en tot in de late uurtjes dineren of drankjes doen. Misschien is dit wel het recept voor een leven lang liefde! Daarom stelden we -met liefde- een lijst met de meeste romantische slaapplekken van de Gelderse streken samen: A lovers list.

 

Voor food lovers: Bilderberg Klein Zwitserland

Het charmante Bilderberg Klein Zwitserland, vlak bij Arnhem, doet het al jaren goed bij de ‘love birds’. Logisch, want naast fijne faciliteiten (zoals een zwembad) kun je hier goddelijk eten bij een van de beste restaurants van ons land: De Kromme Dissel. Is een uitgebreide Sunday Brunch echt iets voor jullie? Dan kun je iedere laatste zondag van de maand bij het nabij gelegen Kasteel Doorwerth terecht. Liefde gaat immers door de maag…

Bilderberg Klein Zwitserland
Bilderberg Klein Zwitserland

Voor wellness lovers: Sanadome

Verscholen in de natuur van Nijmegen ligt Hotel & Spa Sanadome. Dé plek om je even lekker te laten verwennen. Zowel binnen als buiten kunnen jullie genieten van sauna’s, thermaalbaden en ontspannende behandelingen. Worden (of zijn) jullie ouders en kunnen jullie wel een weekendje rust gebruiken? Dan is dit mom & dad arrangement misschien wel de perfecte manier om even lekker bij te komen.

Sanadome Hotel & Spa Nijmegen
Sanadome Hotel & Spa Nijmegen

Voor royal lovers: Slot Loevestein

Altijd al een keer een nacht door willen brengen als koninklijk paar? Dit is je kans. Op Slot Loevestein kun je overnachten op stand. Het lijkt alsof je regelrecht de geschiedenisboeken bent ingewandeld dankzij de karakteristieke huisjes bij het slot. Het ontbijt is biologisch en beginnen jullie de dag graag bruisend, dan zet gastheer Tim of gastvrouw Renate met plezier een champagneontbijt voor jullie klaar. Santé!

Slot Loevestein
Slot Loevestein

Voor nature lovers: landgoed Heerlijkheijd Mariënwaerdt

Landgoed Heerlijkheijd Mariënwaerdt is de trots van de Betuwe. Midden in de natuur, omringd door fruitbomen kun je hier in de verschillende accommodaties verblijven. Verken het gebied op de fiets, wandel rond of geniet vanaf een terras van een goed glas wijn. Probeer vooral hun eigengemaakte producten want de lekkerste delicatessen worden gewoon vers op dit landgoed gemaakt.

Landgoed Marienwaerdt
Landgoed Marienwaerdt

Voor garden lovers: Tuinen van Appeltern

Dit zijn misschien wel de bekendste tuinen van ons land. Hier kun je lekker ontspannen, spelen of inspiratie op doen. Je mag er zelfs werken (wat we niet aanraden tijdens een romantisch weekendje). Slapen kun je er in de buurt, bijvoorbeeld bij B&B De Stoep. Vanuit deze plek kunnen jullie naast de tuinen, de omgeving van Nijmegen en Oss -bijvoorbeeld per fiets- verkennen.

De tuinen van Appeltern
De tuinen van Appeltern

Voor city lovers: Zutphen

Deze pittoreske hanzestad bruist! De historische binnenstad, de vele eetgelegenheden en leuke activiteiten zoals de fluisterboot zorgen er voor dat je je geen moment verveelt. Overnachten kun je midden in het centrum bijvoorbeeld bij het prachtige Hampshire Hotel. Hier vandaan slenter je zo het centrum in of kun je een romantische wandeling langs de IJssel maken.

Hamshire 's Gravenhof
Hamshire ’s Gravenhof

Voor luxury lovers: Landgoed Hotel Groot Warnsborn

Dit statige landgoed is een prachtig decor voor romantiek. De kamers zijn schitterend ingericht en allemaal net even anders. Het restaurant zet kunstwerkjes op tafel en willen jullie de natuur even verruilen voor de stad, dan ben je in een handomdraai in Arnhem. Hier word je tijdens je romantische weekend ontvangen met een glaasje bubbels en staat er een luxe 4 gangendiner bij kaarslicht op het programma. Wat wil je nog meer?

Landgoed Groot Warnsborn
Landgoed Groot Warnsborn