Hier vermaken de kids zich de hele dag met slecht weer

Regent het buiten? Geen probleem! In de Gelderse streken zijn er binnen genoeg spannende avonturen te beleven voor de kids. Verken oude forten en kastelen in Rivierenland, ontdek je artistieke kant op de Veluwe, wees actief in de Achterhoek en doe nieuwe ervaringen op in Arnhem en Nijmegen.

 

Spanning en avontuur in Rivierenland

In Rivierenland draait alles om spannende kastelen en oude forten. Slot Loevestein mag dan ook niet ontbreken op het to do-lijstje van gezinnen. In dit kasteel kun je op ontdekkingsreis met een interactieve sleutels die spelletjes en verhalen ontsleuteld.

Wil jij het nog spannender maken? In Dodewaard is er Escape Room speciaal voor kinderen in het leven geroepen: Escape Room Het Slot. Ga op toveravontuur met tovenares Luna of op ridderavontuur met jonkvrouw Esmeralda. Helpen jullie het toverboek en de schat terug te vinden?
De moeilijkheidsgraad van de puzzels is afgestemd op kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar of van 11 tot 14 jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Ga je liever klimmend en klauterend het avontuur aan? Dan moet je echt bij Kids Castle zijn. Dit kinderspeelparadijs in Hedel richt zich op kinderen t/m 9 jaar oud, hoewel ook de oudere kinderen zich hier goed kunnen vermaken met de verschillende speel- en klimmogelijkheden.

Kids Castle
Kids Castle

 

Kunstzinnig op de Veluwe

Op zoek naar de artistieke kant van je kinderen? Breng een bezoekje aan de Spelerij. De Uitvinderij bevindt zich namelijk in een grote, overdekte werkplaats. Duik in de wondere wereld van kunst en techniek en maak je eigen kunstwerk. Gebruik hout, metaal, plexiglas of piepschuim en bewerk ze met echt gereedschappen en sterke machines (natuurlijk onder scherp toezicht).

Het Kröller-Müller Museum is een echte aanrader als je op zoek bent naar een uitje die leuk is voor kids én ouders. Met het Museum Dobbelspel vermaken gezinnen vanaf 4 jaar en ouder zich namelijk samen in dit musea. Ouders bewonderen de vele kunstwerken, terwijl de kinderen zich buigen over de verrassende vragen en speuropdrachten.
Foto: Wienke Hofland

De Spelerij - De Uitvinderij
De Spelerij – De Uitvinderij

Actief in de Achterhoek

Met slecht weer toch lekker spelen in een speeltuin? Dat kan in Het Land van Jan Klaassen! Hier vind je naast het grootste poppentheater van Nederland ook een indoorspeeltuin van maar liefst 2000m2 groot met leuke attracties voor kinderen t/m 9 jaar oud. Van een blokkenhoek tot een spookhuis en van heuse zweefauto’s tot een klimwand. En de ouders, die relaxen heerlijk in een van de zithoeken.

Met wat oudere kinderen kun je ook terecht bij het Hof van Eckberge. Een 25.000 m2 groot belevingspark mét een minidierentuin bij Eibergen. Binnen vind je bowlingbanen, een lasergamejungle, een binnenspeeltuin in jungle stijl en maar liefst 12 zoutwateraquaria waar je onder andere Nemo kunt spotten. Even klaar met alle prikkels? Dan komen kinderen én ouders heerlijk tot rust in de snoezelruimte.

Nieuwe ervaringen in Arnhem en Nijmegen

Leer je kinderen hoe het leven is voor blinden en slechtzienden. Dit ervaar je zelf in het muZIEum in Nijmegen. Let op: deze ervaring is niet geschikt voor kinderen die bang zijn in het donker. De donkerbelevingen zijn namelijk gericht op horen, ruiken, voelen en proeven in het pikkedonker.

Verborgen tussen de Waal en de Rijn ligt Fort Pannerden. Het meest oostelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie leert je alles over de geschiedenis van Nederland en de gevoerde oorlogen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zaten hier bijvoorbeeld maar liefst 300 soldaten gelegerd. Het fort heeft vier beleefprogramma’s waarmee kinderen op expeditie kunnen gaan en raadsels moeten oplossen. Jongeren en volwassenen gaan op avontuur met de ‘real live game’ of ontmoeten de bewoners van het fort met een audioprogramma.

Komt het water met bakken uit de hemel zetten en heb je toch zin in een echte wateractiviteit!? Dan is het Nederlands Watermuseum in Arnhem een aanrader. Hier ontdek je alles wat er te weten valt over water, kun je proefjes doen in het Waterlab en ouders leren ook nog wat. Wist je bijvoorbeeld dat er 132 liter water nodig is voor de productie van een kopje koffie van 125 ml?

Fort Pannerden
Fort Pannerden