Vijf spannende escape rooms in de Gelderse streken

Op zoek naar een leuk idee voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeestje of gewoon een leuke activiteit met vrienden? Wij tippen vijf spannende escape rooms in de Gelderse streken. Lukt het jou en je team om door middel van samenwerken en het oplossen van cryptische aanwijzingen, puzzels en raadsels op tijd te ontsnappen?

 

Escape Boot Nijmegen

Aan boord van Escape Boot Nijmegen kan je proberen te ontsnappen uit één van de vier escape rooms. Zo ook uit de kamer van kapitein Edward Smith. Zijn bemanningsleden hebben een tikkende tijdbom in zijn kamer gelegd. Ontrafel het geheim van de kapitein en kraak de code van zijn kluis om de bom op tijd te kunnen ontmantelen! Na grote inspanning kan je lekker een pannenkoek eten bij de buren op Pannenkoekenboot Nijmegen.

Escape Boot Nijmegen
Escape Boot Nijmegen

 

Escape Loevestein

Op de plaats waar de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond, kan ook jij nu proberen om jezelf te bevrijden. In 1621 zat Hugo de Groot, beroemd schrijver en rechtsgeleerde, als krijgsgevangene in Slot Loevestein. Hij las er veel boeken, die werden gebracht in grote zware kisten. Toen de bewakers lakser werden en minder controleerden, greep Hugo zijn kans. Hij verstopte zich in één van de boekenkisten en wist zo uit het slot te ontsnappen. Krijg jij het ook voor elkaar?

Escape Loevestein is een unieke combinatie van vrijetijdsbesteding van nu, maar dan in de historische omgeving van toen. In het gedachtegoed van Hugo de Groot worden de grenzen van tolerantie en vrijheid van meningsuiting opgezocht.

Escape Room Slot Loevestein
Escape Room Loevestein

 

Escape Room Winterswijk

Ontrafel het mysterie van Mondriaan in Escape Room Winterswijk. Wetenschappers hebben ontdekt dat kunstschilder Piet Mondriaan zijn hele leven een groot geheim met zich meedroeg. Maar wat hield hij verborgen? Gedurende zijn leven heeft hij allerlei aanwijzingen achter gelaten. Lukt het jou met deze hints om zijn geheim binnen een uur boven tafel te krijgen? De escape room is gebaseerd op het leven van Mondriaan. Ook voor mensen die verder geen interesse hebben in de schilder is de escape room super spannend.

 

Fort Pannerden

In de duistere gangen van Fort Pannerden staat een kist vol raadselachtige instrumenten. Hier ontdek je dat ons land wordt bedreigd door een geheimzinnig probleem. En dan zijn er ook nog de verdwenen wachters van het fort. Kun jij uitvinden wat er aan de hand is en waar de wachters gebleven zijn? Om het geheim op te lossen moet je de elementen trotseren en zijn stalen zenuwen een must. Tip: trek warme kleding aan!

 

Moeke Mooren

Bij Moeke Mooren heb je keuze uit drie verschillende escape rooms. In ‘cold case-kamer De Blauwe Sluis’ ga je aan de slag als cold case-team om alsnog de moordzaak aan de Blauwe Sluis op te lossen. Maar treuzel niet, want de verjaringstermijn van de zaak verstrijkt al bijna. Het onderzoek moet dus snel worden afgerond. Weet jij de juiste moordenaar aan te wijzen? Omdat er twee identieke cold case-kamers zijn, kun je ook met twee teams tegelijkertijd tegen elkaar spelen.

Moeke Mooren
Moeke Mooren