Winkelen in Nijmegen

Primark, ZARA, H&M, Nijmegen heeft ze allemaal. De grote ketens vind je in de Broerstraat, Burchtstraat en aan Plein 1944. Maar het centrum van Nijmegen barst ook van de leuke boetiekjes en hippe conceptstores. Wij tippen je de hotspots waar je shopt voor unieke hebbedingetjes, bijzondere woondecoratie en dat ene jurkje waar je nooit iemand anders in zult zien lopen.

 

MOOD Conceptstore

Ben je fan van minimalistisch Scandinavisch design? Dan past MOOD helemaal in jouw straatje. Deze conceptstore heeft kleding van jonge ontwerpers, tijdloze tassen, plantenterrariums, subtiele sieraadjes en ander moois.

MOOD conceptstore

 

Ieder z’n Vak

Wat er te koop is bij Ieder z’n Vak? We kunnen het je niet vertellen. Het aanbod van deze winkel verandert continu, omdat de schappen per week te huur zijn. De huurder zijn veel ontwerpers en Nijmeegse makers, maar je vindt er regelmatig ook exotische chocola, vintage, ingelijste vlinders of een  aparte verzameling. Alleen de Nimweegse Nuilertjes zitten vast in het assortiment, dropjes in de vorm van een zeurderig gezicht. De rasechte Nijmegenaren hebben het ‘nuilen’ (zeuren) namelijk tot volkssport verheven.

 

512 Nijmegen

Eigenaressen Jettie Wakker en Ilse van Asten van Concept 512 hebben ieder hun eigen deel van de winkel, de één vult hem met hippe kleding, de ander met bijzondere planten. Samen runnen ze een theebar in de conceptstore. Naast kleding van Libertine Libertine en Edited verkoopt Jettie ook items van haar eigen label Wakker, die ze zelf ontwerpt en maakt. Bij Bleshyou, de plantenshop van Ilse, haal je planten met een verhaal, bijvoorbeeld van hobbykwekers uit de buurt of een tweedehands plant die bij zijn vorige eigenaar te groot of onhandig werd.

512 winkel in Nijmegen

 

Deja Vu

Vergaap je aan het gepixelde Melkmeisje dat als wanddecoratie te koop is of de schattige aapjes en muisjes die met een kaal peertje in hun handen dienstdoen als lamp. Deja Vu heeft een hebberigmakende collectie aan designspullen voor in huis. Gelukkig hebben ze naast de bankstellen, fauteuils en tafels ook genoeg woonaccessoires die wél met de trein of auto mee naar huis kunnen.

 

Nonna-Nini

Nonna-Nini vindt het maar niets dat kinderen tegenwoordig worden gekleed als minivolwassene. Het Njimeegse merk is van mening dat kinderkleding vrolijk moet zijn en dat het lekker moet zitten bij het spelen en ravotten. Een jurkje heeft bijvoorbeeld een rood/wit gestipte voorkant, een gebloemde achterkant en is versierd met een hertjesapplicatie. Er worden nooit meer dan vijf stuks van hetzelfde kledingstuk gemaakt, waardoor alle items bijzonder blijven. Dutch design voor kids!

 

Make My Day

Een cactus, facetgeslepen whiskyglazen, een oude LP van The Rolling Stones of een nieuwe outfit, bij Make My Day vind je het allemaal onder een dak. Nou ja, twee dan, want de mannenafdeling is onlangs verhuisd naar de overkant van de straat. Ze zijn hier constant op zoek naar nieuwe opkomende merken, dus grote kans dat je de kledinglabels niet herkent. Australië, Engeland, Amerika en Scandinavië, ze kopen overal in zodat jij niet bang hoeft te zijn iemand anders tegen te komen in hetzelfde setje.

 

UNIT Winkel

UNIT is niet alleen een winkel, maar ook een sociale werkplek. Jongeren met een vorm van autisme of aanverwante problemen ontwikkelen in het bijbehorende atelier hun kunstzinnige talent. Ze gaan aan de slag met graffiti, schilderen, tekenen, fotografie of ander beeldend werk en de eindproducten worden verkocht in de UNIT winkel. Deelnemers verbeteren niet alleen aan hun creativiteit, maar werken ook naar een succesvolle vervolgstap in hun leven en loopbaan toe, bijvoorbeeld door als verkoopmedewerker in de winkel mee te draaien.

 

Cappello

Hoedenspeciaalzaak Cappello heeft hoofddeksels in alle soorten en maten, van een lekkere warme muts tot een designerhoed die gegarandeerd alle hoofden doet draaien op een bruiloft. Laat je helpen door de medewerkers om een model te kiezen dat het beste bij je past. Ook voor tassen, handschoenen en shawls kun je terecht bij de winkel aan de Houtstraat.

Cappello winkel in Nijmegen