Kom wandelen in de Gelderse streken!

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Het landschap verandert, van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst!  Het Gelderse goud… Oktober is niet voor niets wandelmaand bij uitstek!

De bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel en het goud aan cultuur in historische kastelen, paleizen en musea is weer helemaal klaar om (opnieuw) ontdekt te worden. Maar ook de goudgele peren, die in september geplukt worden en daarna verkocht bij de vele landwinkels in Rivierenland, Veluwe, Achterhoek, het Rijk van Nijmegen en de Regio Arnhem.

De komende periode gaan bloggers, vloggers en ploggers op pad. Zij delen hun ervaringen hier door middel van inspirerende verhalen, leuke  filmpjes en de mooiste foto’s.

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de Gelderse streken!

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

Download het wandelrouteboekje

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen

Vlogs

Vloggers Sander en Fortuné wandelen dit najaar een aantal prachtige routes in de Gelderse streken. Onderweg stoppen zij bij een local die hen van alles vertelt over de omgeving waar zij wandelen. Kijk je mee?

Planken Wambuis

Ontdek het Gelderse goud in natuurgebied Planken Wambuis! Vlogger Fortuné genoot van de ruige natuur en ontdekte samen met boswachter Herman alle mooie plekjes op de route.

Kloosterroute

Het eeuwenoude familielandgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is maar liefst 900 hectare groot. Sander wandelt in deze vlog de Kloosterroute, een route van 4,5 kilometer over het landgoed. Hij maakt kennis met Nathalie barones van Verschuer, die op het landgoed woont en hem van alles kan vertellen over de prachtige omgeving. 

Knooppad Gelderse Poort

In de Liemers geniet je van rust en ruimte. Sander wandelt in deze vlog het Knooppad Gelderse Poort. Hij struint vanuit Groessen naar de gemeente Rijnwaarden. Onderweg stopt hij bij kwekerij de Groene Schuur en maakt hij kennis met eigenaar Ferdinand, een gepassioneerde ondernemer met liefde voor het tuindersvak en de Liemers!