Fietsen met de kids in de Gelderse streken

Hoe leuk is het om met het hele gezin de fiets te pakken om de Gelderse streken te verkennen. Wij tippen vijf leuke routes die geschikt zijn voor fietsers met korte beentjes!

 

Gezinstocht Vestingdriehoek

Tijdens deze fietstocht ontdek je hoe de forten er vroeger uitzagen. Een veer brengt je naar de overkant, waardoor je de Vestingdriehoek ook vanaf het water ziet. Je leert alles over het leven van de soldaten, hoe klein de huizen waren, de dreiging van het hoogwater, kruit en wapens. Je komt langs het imposante Slot Loevestein, de vestingstadjes Woudrichem en Gorinchem en Fort Vuren.

Onderweg is er voldoende mogelijkheid om te spelen. Ga bijvoorbeeld naar Speelbos De Kleine Waterlinie in het Lingebos. Het is een klein stukje omfietsen, maar zeker de moeite waard. Op verschillende plekken in het bos vind je allerlei speeltoestellen, een doolhof, een speelfort omringd door water en andere speelplekken.

Lengte: 10 kilometer
Duur: 40 minuten
Meer informatie over deze route

Gezinstocht Vestingdriehoek

 

Middelpunt van Nederland

Deze route neemt je vanuit Lunteren mee door de Veluwse bossen. Onderweg kom je langs een grote zwerfkei en niet zomaar één. Het is namelijk het exacte middelpunt van Nederland. Beklim onderweg Uitkijktoren de Koepel en geniet van een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Rondom de toren staan overal picknicktafels. Dus neem een lekker gevulde mand mee!

Lengte: 28 kilometer
Duur: 1 uur en 25 minuten
Meer informatie over deze route

Fietsroute Middelpunt van Nederland

 

Gezinstocht Gouden Ham

Deze gezinstocht in het Land van Maas en Waal begint bij Moeke Mooren aan de Gouden Ham en brengt je vervolgens om het natuurgebied heen. Maak vooral een tussenstop om te genieten van alle waterpret! De honger wordt gestild bij ’t Sprookjeshof in Appeltern waar je van een heerlijke pannenkoek kunt smullen. Mocht je tijd over hebben dan is een bezoek aan de Tuinen van Appeltern of Stoomgemaal De Tuut zeker aan te raden.

Wil je de route verder inkorten? Dat kan! Bij knooppunt 89 fiets je dan niet verder naar knooppunt 55, maar volg je de borden naar knooppunt 49. Hierna beland je weer bij eindpunt Moeke Mooren.

Lengte: 19 kilometer
Duur: 1 uur en 15 minuten
Meer informatie over deze route

Fietstocht gezin De Gouden Ham

 

Geo Gezinstocht

De Geo Gezinstocht is een leuke korte fietstocht door de Betuwe. Breng na het fietsen een bezoek aan GeoFort. Een ideale mix voor een dagje uit met de kids! GeoFort is een spannend forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Bezoek de GeoExperience en ontdek op speelse wijze alles over geografie, catrografie en navigatie.

Lengte: 15 kilometer
Duur: 1 uur
Meer informatie over deze route

Fietsen Geo gezinstocht

 

Papier hier

Eeuwenlang hebben schilderachtige watermolens gezorgd voor levendigheid in de Veluwe. Deze molens, aangedreven door stromend water, vormden de oorsprong van de productie en verwerking van papier. Het stromende en vooral heldere water van de Veluwe zorgde voor het witste papier van Nederland. Deze fietsroute voert langs Watermolen de Oliemolen, de Loenense Waterval en de historische papierfabriek De Middelste Molen. Hier leer je alles over het maken van papier, zowel met machines als met de hand. Met z’n 37 kilometer is deze route aan de pittige kant voor kinderen.

Lengte: 37 kilometer
Duur: 2 uur en 15 minuten
Meer informatie over deze route

Papier Hier – Fietsen in Gelderland

 

Let op! De routeduur is telkens berekend op basis van de fietssnelheid van volwassenen. Houd er rekening mee dat het fietsen met kinderen wat langer kan duren.