Hier eet je heerlijke ijsjes!

PATRIJS | Harderwijk
‘Een authentieke salon met een vleugje glamour waar iedere dag handgemaakte verleidingen met aandacht worden bereid’, aldus eigenaresse Hilde van Maanen over ijssalon PATRIJS in Harderwijk. De liefde en aandacht voor alles wat zoet is staat hier centraal. Geniet van een stevige espresso en een heerlijk ijsje op het zonnige terras en geniet van de bijzondere smaken. Wat dacht je van groene appel ijs met venkel en munt of popcorn met zwarte peper? Ben je een échte zoetekauw? Ga dan voor de zuurstoksmaak!

 

Daisy’s | Tiel
In het hart van de Betuwe heeft ijssalon Daisy’s zich genesteld in het ‘fruitige’ Tiel. Naast heerlijk schepijs in sensationele en tongstrelende smaken vind je hier ook prachtige ijstaarten, jumbowafels en dé hit van het moment: freakshakes. Dit is een echte ‘over the top’ milkshake, gevuld met alles wat jij maar wilt.

 

IJssalon Clevers | |Plasmolen
Wat is er fijner dan na een prachtige wandeling of fietstocht even bijkomen met wat lekkers op een zonnig terras? Neem plaats in Plasmolen op het mooie, grote terras van Clevers en geniet van heerlijk ijs, uit de hand van meervoudig Nederlands Kampioen Meester ijsbereider Clevers. Dat wordt nog lastig kiezen uit de meer dan 100 verschillende ijscreaties!

 

IJs van Co | Hoenderloo
IJs van Co In Hoenderloo maakt en verkoopt al vele tientallen jaren ambachtelijk ijs. Het verse schepijs is uitsluitend verkrijgbaar in de smaak vanille, maar te combineren met vruchten, chocolade, verse aardbeien en uiteraard superlekkere slagroom. Het adresje aan de Krimweg is zo populair dat in de zomermaanden soms een wachtrij voor het loket staat. Het goede nieuws is dat je die van tevoren via de webcam kunt zien!

Netherlands, Hoenderloo, IJs van Co

 

Bernardo’s | Ede
Bijna iedere Edenaar, van klein tot groot, heeft wel eens een ijsje bij Bernardo’s gegeten. Wanneer je een ijsje van Bernardo’s eet dan proef je de heerlijke volle smaak van ijs dat op ambachtelijke wijze en dagelijks vers wordt gemaakt. Alleen de ijsvitrine is al een lust voor het oog, want de bakken ijs worden hier prachtig opgemaakt met heerlijke toppings. Kies een van de bekende reguliere smaken, of doe eens gek en ga voor een oranje tompouce- of lemon sugar cookiesmaak!

 

Boerderij de Kolke | Voorst
Een heerlijk boerenijsje eet je in de IJsselvallei bij Boerderij de Kolke in Voorst. Voorst is fantastisch gelegen op de Veluwe aan de IJssel en biedt je dus het mooiste van twee landschappen. Boerderij de Kolke is een Erkend Veluws Streekproducent, vergeet dus zeker niet een kijkje te nemen in de boerderijwinkel. Hier worden onder andere aardappels, 13 soorten jam, vruchtensappen en appelmoes verkocht.

 

M’ijsjes | Beek
In een klein monumentaal pandje in Beek in de gemeente Berg en Dal vind je ijssalon M’ijsjes. Eigenaresses Floor en Marilyn zetten zich hier in om zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord, milieubewust en lokaal te ondernemen. Zelf denken ze de kleinste ijssalon van Nederland te zijn, maar dat hebben ze nog niet officieel aan kunnen tonen. Ze maken en verkopen hun ijsjes in zo’n 4 vierkante meter werkruimte. Dat is dus niet veel, maar wel gezellig en sfeervol!

 

IJS-SOL | Dieren
IJS-SOL is een ijssalon waar smaaksensatie zich vermenigvuldigt met een prachtig industrieel getinte inrichting. Buiten heel veel smaken ijs, is er ook een lunchkaart met broodjes, lekkere koffie, thee, frisdranken, smoothies, heerlijk verse honing noten gebak, cheesecake en appelgebak. Tip: vier je een feestje? Huur hier een ijskar en verwen je gasten met heerlijk ijs!

 

IJsboerderij de Schoonheuvel | Hedel
In de Bommelerwaard, prachtig gelegen tussen de rivieren, vind je IJsboerderij de Schoonheuvel. Neem plaats op het landelijk en gezellige terras om lekker te genieten van vele soorten ambachtelijk ijs. Het roomijs wordt hier van de eigen koeienmelk gemaakt en het sorbetijs wordt bereid met vers fruit. Er staan ook vele soorten ijs in liters of halve liters op voorraad, zodat je dit lekkers mee naar huis kunt nemen en er daar nog eens van kunt smullen!