Leuke uitjes voor de voorjaarsvakantie

Bijna tijd voor de eerste vakantie van het jaar? Vanaf 16 of 23 februari genieten veel kinderen van een weekje vrij. Geen zin om thuis te hangen? In de Gelderse streken barst het van de mogelijkheden voor een dagje uit! Duik de geschiedenis in, ga op avontuur in de natuur of klim en klauter in de vele speeltuinen. Zeker weten dat jullie je niet vervelen!

 

Ga op avontuur in de natuur

Mooie bossen, heuvels en kronkelende dijken: de prachtige natuur in de Gelderse streken nodigt uit om lekker door te wandelen. Ga naar buiten en neem de kinderen mee, er is genoeg te ontdekken! In Het Nationale Park De Hoge Veluwe speur je naar herten, reeën, wilde zwijnen en moeflons. Weten jullie ze te spotten? Of speel The Nature Game: in deze magische iPad game ontrafel je het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum!

 

Bekijk prachtige lichtfiguren

In Burgers’ Zoo ontdek je dieren uit alle landen! In de voorjaarsvakantie word je meegenomen in een boeiend lichtspektakel dat je langs de diverse levensfases van vlinders voert. Van eieren tot rups, pop en de transformatie naar vlinder. Acteurs werken hierbij afwisselend met lichtshows en schaduwspellen. Tijdens Burgers’ Light zijn de Bush en Ocean tot 21.00 uur open. Zo kun je nóg langer de dieren en mooie lichtfiguren bewonderen!

Tip: Vanaf 18.00 uur geldt een speciaal actietarief van slechts € 10 per persoon.

Bekijk prachtige lichtfiguren in Gelderland

Ga gluren in een echt kasteel

Ontdek de spannende geschiedenis van de Gelderse streken! Bezoek eens een van de vele kastelen, forten en landgoederen die hier te vinden zijn. Op Slot Loevestein is in de voorjaarsvakantie van alles te doen. Meng zelf de juiste ingrediënten voor buskruit in de Kruittoren of laat de vesting onder water lopen met het waterspel. Dagelijks worden er verschillende spannende verhalen verteld in het kasteel. Deze vakantie vertellen de gidsen je alles over de Schotse soldaten die op Slot Loevestein gelegerd zijn. Doe de test en check of jullie geschikt zijn om mee te strijden!

Slot Loevestein, kinderen in een boot
Ga gluren in een echt kasteel – Slot Loevestein

Speel op de meest vreemde speelplek van Nederland

Een bijzonder dagje uit beleef je in De Spelerij – De Uitvinderij. Daar ontdek je de meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien en kun je je eigen uitvindingen maken. Met behulp van echte gereedschappen en machines maken jullie van hout, metaal, plexiglas of piepschuim echte kunstwerken. En zit het weer mee? Ga dan op avontuur in de speeltuin!

Bak zelf heerlijke lekkernijen

Smulpapen halen hun hart op in het Nederlands Bakkerijmuseum. Het museum in een historisch pand in Hattem toont op een leuke en leerzame manier de geschiedenis van brood en banket. Tijdens de komische familievoorstellingen zie je hoe bakkers lekkernijen maken voor bij het paasontbijt, zoals broodhaantjes, hazen en vogelnestjes. De jongere zoetekauwen kunnen ook zelf aan de slag. Tijdens de schoolvakanties leert bakker Martijn hen om met deeg, bloem en amandelspijs overheerlijke gebakjes te maken. Het eindresultaat mag aan mee naar huis, als het de terugweg overleeft…

 

Bak zelf heerlijke lekkernijen in Het Nederlands Bakkerijmuseum


Ga de woestijn in

Laat je verrassen door de vele en gevarieerde attracties in Belevingspark CactusOase. Ga op ontdekkingstocht en maak de puzzelroute, of kom spelen in de Kindertuin met onder meer een tipi, saloon en Anny Cactus Kindertheater. Een nostalgiehuis, een ambachtelijke schoenmakerij en een doorsnede van een historische boerderij voeren je terug naar de beginjaren van de vorige eeuw. Daarnaast zorgen een terras, vijver met vissen en enkele ondeugende pony’s ervoor dat het buiten ook gezellig is!

Smul van lekkere pannenkoeken

Van al die leuke activiteiten krijg je natuurlijk honger! Strijk neer bij een van de vele pannenkoekenhuizen in de regio Arnhem en Rijk van Nijmegen. Je vindt de restaurants in de buurt van topattracties en prachtige fiets- en wandelgebieden. Ideaal dus! Van traditionele restaurants met een ouderwets gezellige inrichting, tot strakke en moderne uitstralingen. Klik hier voor onze tips.