Mooie fiets-en wandelroutes in de Achterhoek

Pluk de dag en voel je net zo gelukkig als Remko. Je hoeft geen gids in te huren als je Remko hebt, want hij laat je met z’n vrolijke camper alle hoekjes van de Achterhoek zien. Hij wandelt er langs kastelen, musea, restaurants en de Gelderse landschappen. Dus voor een romantische wandeling of fietstocht trek je gewoon de Achterhoek in! Volg voor meer inspiratie Remko op zijn wandeltocht langs alle mooie plekjes in de Achterhoek.

 

Nog meer Gelderse fietstips

De grens tussen Nederland en Duitsland werd vroeger streng bewaakt en was een plek vol smokkelactiviteiten. Vakantiegangers vinden er nu alle rust. Want wat is er boeiender dan het beste van twee landen te gaan verkennen op de fiets? De grensstreekroute brengt je in anderhalf uur van Nederland zo de grens over naar Duitsland.

Uitgestrekte landschappen en geen auto te bekennen: dat is de IJsselroute waar je 80 kilometer doorheen het Rivierenlandschap fietst. De route brengt je onder andere tot in Doesburg, één van de zeven Hanzesteden aan de Ijsel, vol bezienswaardigheden. Langs de rivier kun je ook de waterburchten en kastelen bewonderen.

Krijg je geen genoeg van kastelen en wil je een kortere route fietsen? Dan brengt de Achtkastelenroute van 36 kilometer je langs de acht kastelen van Vorden in de Achterhoek. Verken het Kasteel Vorden of eet achteraf een hapje bij Kasteel Hackfort. Het koetshuis van het kasteel is nu een restaurant waar je kunt proeven van biologische streekproducten.

Ohja, en mocht je liever een fietsroute doen waarbij je culinair kunt genieten en een proeverij van heerlijke wijnen voorgeschoteld krijgt? Dat kan! Bekijk hier de culinaire fietsroutes van de Gelderse streken.

Fieten in de Achterhoek Culinair Achterhoek