Op safari op de Veluwe!

Prachtige heide, indrukwekkende stuifzandvlaktes en kronkelende dijken, de natuur in de Gelderse streken is adembenemend. Op vele plekken in de natuur leven wilde dieren zoals edelherten, wilde zwijnen en vossen. Wil je meer weten over deze dieren en ze eens van dichtbij zien? Ga dan mee op safari met de boswachter!

 

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe kun je iedere maand op safari. Van Reeënbronstsafari tot Nachtsafari en van Sneeuwsafari tot Fotosafari; je kijkt je ogen uit. Iedere safari is afgestemd op het seizoen en op wat er op dat moment voor bijzonders te zien is in het Park. De tocht duurt ongeveer vier uur en onderweg wordt er op een mooie plek in het Park een stop gemaakt om te genieten van een lekker hapje en drankje.

Boswachter Henk Ruseler vertelt je tijdens deze safari alles over de dieren, de planten en het landschap in het Park. Hij is hier al ruim 30 jaar boswachter en kent het natuurgebied als geen ander.

Nationale Park de Hoge Veluwe

 

Nachtsafari

In de zomer vinden er speciale (kinder)nachtsafari’s plaats, waarbij je op en top de Hoge Veluwe beleeft. In de nachtelijke uren ga je met een groep op pad en slaap je in een tent of onder de sterrenhemel. Ruim voor de zon op komt ga je weer op pad om het ontwaken van de natuur te ervaren. Hoe gaaf is dat?!

 

Privésafari

Wil je meer weten over een bepaald thema of gebied in het Park? Het is ook mogelijk een privésafari te boeken. Met een groep van maximaal 20 personen neemt de boswachter je mee op pad, afgestemd op jullie wensen.

Voor wie liever op eigen gelegenheid op pad wil zijn er verschillende wandelroutes uitgezet in het Park. Of spring op de fiets en maak gebruik van de gratis Witte Fietsen die je bij iedere ingang vindt. In het Bezoekerscentum zijn verschillende fietsroutes beschikbaar.

Neem een kijkje in de agenda voor de komende safari’s.