Uitjes voor als het regent

De herfst heeft nu toch echt haar intrede gedaan en daarmee neemt ook de kans op wat slechter weer toe. We tippen graag uitjes die ook erg leuk zijn om te doen als het buiten regent. Want ook als het nat en koud buiten is, hoef je je in de Gelderse streken niet te vervelen! 

 

Geniet van prachtige kunst

Echte kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Kröller-Müller Museum Hier vind je namelijk de op één na grootste Van Gogh collectie ter wereld! In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

 

Een lekker hapje eten

In de Gelderse streken is ook uit eten gaan een feestje! Bij Planken Wambuis en Roadhouse Arnhem weten ze wel wat lekker eten is. Zak heerlijk weg in een comfortabele stoel bij de open haard en geniet van een goed glas wijn bij Planken Wambuis in Ede. En daarna… aan tafel voor een heerlijk diner! De keuken werkt zoveel mogelijk met producten uit de streek, en dat proef je!

Voor heerlijk eten in een ongedwongen en relaxte sfeer ga je naar Roadhouse Arnhem. In dit typisch Amerikaanse Roadhouse verwen je jezelf met een lekkere steak, burger of spare ribs. Geen vleeseter? Er is ook voldoende keuze uit vis- of vegetarische gerechten. De kinderen vermaken zich de hele avond in het souterrain, die volledig is omgebouwd tot speelruimte.

 

Heerlijk ontspannen in de sauna

Laat je tijdens de koudere dagen even heerlijk verwennen in een van de vele fijne sauna’s in de Gelderse streken! Het warme thermaalwater van Sanadome zorgt voor een optimale ontspanning van de spieren en is heel goed voor je huid. Maak je dag compleet met een heerlijke ontspannende massage of gezichtsbehandeling.

Thermen Bussloo is een van de mooiste, grootste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland. Nu de dagen korter worden en het buiten kouder wordt, is het extra lekker om eens een bezoekje te brengen. Nieuw is het Zoutwaterbad: float, ontspan en waar je even in een compleet andere wereld. Je kunt er genieten van veel interessante kortingsacties. Je ontdekt ze hier.

Thermen Bussloo, Sauna


Ontsnap uit een spannende escape room

Een escape room is een ideaal uitje tijdens een regenachtige dag. We hebben in de Gelderse streken een aantal pareltjes! Weet jij te ontsnappen?

  • Prison Experience: ontsnap uit de koepelgevangenis in Arnhem: https://prisonexperience.nl/
  • Ontsnap uit Slot Loevestein: Een betere locatie is haast niet denkbaar. Op de plaats waar de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond is een escape room gebouwd. Vanaf nu kan iedereen proberen om uit Slot Loevestein te ontsnappen. Meer info
  • Escaperoom Groenlo: De Hollanders willen Grolle terug, een leger van 20.000 manschappen onder leiding van Frederik Hendrik heeft de stad omsingeld… kun jij het aan? Een uitdagende en sfeervolle escaperoom? Veel denk- en teamwerk? Een escaperoom waar je niet zomaar uitkomt? Je hebt ‘m gevonden!

Bezoek Villa Mondriaan

Hoewel Piet Mondriaan bekend staat als een groot kunstenaar, is de kunst van zijn beginjaren een stuk minder bekend. In Winterswijk ontdekte de jonge Mondriaan zijn liefde voor tekenen en schilderen en dat vind je terug in Villa Mondriaan. Combineer je bezoek aan het museum met ‘Het mysterie van Mondriaan’, een escape room waarin je wordt uitgedaagd het grote mysterie rond Mondriaan te ontrafelen.

Villa Mondriaan
Villa Mondriaan – Luuk Kramer

Bezoek Musea Zutphen

Een bezoek aan Zutphen is niet compleet zonder een bezoek aan de vernieuwde Musea Zutphen, centraal gelegen in de prachtige historische binnenstad van Hanzestad Zutphen. De Musea Zutphen – het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak – zijn gehuisvest in het prachtige 17e eeuwse rijksmonumentale stadspaleis het ‘Hof van Heeckeren’. Geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en actualiteit komen hierin samen.

In de Achterhoek zijn veel mooie musea te bezoeken. Bekijk ze hier allemaal!

Duik in de geschiedenis in een kasteel

De Gelderse streken hebben een roemrucht verleden. Wie in de Gelderse streken in het verleden duikt, komt er snel achter dat alle perioden uit de geschiedenis ruim vertegenwoordigd zijn. Overal kom je statige kastelen tegen welke ook te bezoeken zijn bij wat minder weer, het brengt zelfs een extra mysterieuze sfeer met zich mee! Bezoek bijvoorbeeld Kasteel Vorden, Slot Loevestein, Kasteel Wijchen of het prachtige Paleis Het Loo (let op: pas na 13 november weer geopend).

Krijg je geen genoeg van de Gelderse kastelen? We hebben nog veel meer tips! Je vindt ze hier.

Slot Loevestein, kinderen in een boot

Bowlen bij Molen de Zwaluw

In de gloednieuwe aanbouw van Molen de Zwaluw bevindt zich een hypermoderne en sfeervolle bowlingbaan. De bowling bestaat uit 6 banen en is een perfecte locatie voor een avondje uit! Vergeet niet om voorafgaand te reserveren. Meer info

 

TIP: Eerder schreven we al een artikel waarin we tips voor kids die leuk zijn tijdens slecht weer hebben uitgelicht. Je leest onze tips hier: https://geldersestreken.nl/verhaal/uitjes-kids-met-slecht-weer/