Blog: spring op de fiets!

‘Tijd om de Spring op de fietsroute ‘Rondje Pontje’ te ontdekken’, moet Laura Eelman gedacht hebben. Zij is namelijk zondag 21 mei op de fiets gesprongen. Hieronder doet ze verslag van deze prachtige route.

Vandaag heb ik een heerlijke route gefietst. Ik ben tien kilometer vanaf mijn woonplaats Bemmel gestart met de fietsroute Rondje Pontje.

 

Cultuur langs de route

Onderweg kwam ik langs Kasteel Doornenburg, een schitterende trouwlocatie in Gemeente Lingewaard. Een locatie met een authentieke geschiedenis. Een echte beleving voor iedereen.

Bij Doornenburg ben ik met het pontje het Pannerdensch kanaal overgerstoken naar Pannerden. Dit wordt ook wel het Gelders Eiland genoemd. Ik heb van een bewoner van Pannerden vernomen dat er vroeger alleen fabrieken in Pannerden stonden. Werknemers kregen een huis van het bedrijf. Wel bijzonder. Het is een rustgevend dorp met veel weilanden, net zoals Herwen en Aerdt.

Overig 1

 

Even bijkomen in de natuur

Vervolgens ben ik door Millingen aan de Rijn gefietst. Hier kwam ik terecht bij het natuurgebied ‘De Millingerwaard’. Er bevindt zich hier een Marokkaans-Oosters georiënteerd theehuis met een theetuin in Orientaalse sferen. Ik had wel eens van de naam gehoord… ik wist alleen niet dat het zo mooi was!

Overig 8

En weer verder…

Na een bezoek aan de theetuin ben ik weer op de fiets gestapt. Ik kwam langs Fort Pannerden. Hier splitst de Rijn zich in de Waal en het Pannerdensch kanaal. Langs de uitgestrekte uiterwaarden vervolgde ik mijn route richting eindbestemming Bemmel.

‘Rondje Pontje’ is een heel rustgevende route die veel diversiteit aan bezienswaardigheden biedt. Ik ben een persoon die mijn rust vindt bij het water. Gezien circa 80 procent van de fietsroute langs het water ligt, was het voor mij heel rustgevend!

Afbeelding 2