Toffe conceptstores in de Gelderse streken

Of je nou op zoek bent naar leuke cadeautjes voor anderen of hebbedingetjes voor jezelf, in een concept store slaag je vrijwel altijd! Hier shop je leuke modeaccessoires, sieraden, boekjes of toffe interieuritems. Daar word je toch blij van?! Een conceptstore is een winkel die gericht is op een bepaalde levensstijl. Het assortiment is vaak niet gebonden aan één segment, maar vormt een mix van producten die aansluiten bij de stijl van de winkel. Het concept ontstaat vaak vanuit de passie van de eigenaar, die je direct voelt als je binnenstapt. Wij tippen je leuke conceptstores in de Gelderse streken!

 

Betuwse Fruitshop

Deze verwacht je misschien niet helemaal in dit rijtje, maar des te leuker is het om te benoemen. De Betuwse Fruitshop in Geldermalsen is een themawinkel waar fruit, fruitproducten en fruitbeleving centraal staan. Alles hier is gelinkt aan fruit, van heerlijk gebak en sappen tot serviesgoed en kleding. Daarnaast is er een lunchcafé waar je bijzondere gerechten met fruit kunt proeven. Wat denk je van appelsoep of een fruittosti?

 

Nijmegen

Eigenaressen Jettie Wakker en Ilse van Asten van Concept 512 hebben ieder hun eigen deel van de winkel, de één vult hem met hippe kleding, de ander met bijzondere planten. Samen runnen ze een theebar in de conceptstore. Naast kleding van Libertine Libertine en Edited verkoopt Jettie ook items van haar eigen label Wakker, die ze zelf ontwerpt en maakt. Bij Bleshyou, de plantenshop van Ilse, haal je planten met een verhaal, bijvoorbeeld van hobbykwekers uit de buurt of een tweedehands plant die bij zijn vorige eigenaar te groot of onhandig werd.

Concept 512 is een conceptstore in Nijmegen

 

Bos & Heij

Bos & Heij is de Arnhemse feelgoodwinkel van zussen Janneke Beukman (vandaar: ‘bos’) en Daphne Heijenga (en Heij’). Ze hebben een voorliefde voor de natuur (niet verrassend), verafschuwen verspilling en maken ‘groen’ heel gezellig. Je vindt er eerste- en tweedehands snuisterijen in kleine oplages en proeft er biologische hapjes en drankjes. Tel daar bij op de platenspeler die je zelf mag bedienen en je bent er niet weg te sláán.

 

RADIJS

Zodra je RADIJS in Zutphen binnenwandelt waan je je in een wereld van mintgroen en blije kleding. Hier vind je altijd iets bijzonders. Of het nu gaat om kleding of een uniek cadeautje. Van soepele jurken met vintage-touch en vestjes en leggings in vele kleuren tot gebloemde haarspelden.

Naast alle kleding vindt je er bijzondere kadootjes, papierwaren, keramiek, kookboeken en kleine woonaccessoires. De kleding is het eigen label van Esther Maria onder de naam Radijsje. Zij ontwerpt, maakt en verkoopt de kleding, welke ze eventueel ook kan aanpassen naar jouw wensen.

 

MOOD Conceptstore

Ben je fan van minimalistisch Scandinavisch design? Dan past MOOD helemaal in jouw straatje. Deze conceptstore heeft kleding van jonge ontwerpers, tijdloze tassen, plantenterrariums, subtiele sieraadjes en ander moois.

 

HELLO. Urban Jungle & Store

Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier heel veel groen. Groene plantjes, woonaccessoires, maar ook (kook)boeken, (duurzame) chocoladerepen en unieke kleding en sieraden. Als je op zoek bent naar een cadeautje, dan slaag je bij HELLO. Urban Jungle & Store in Arnhem vast en zeker.

Krijg je geen genoeg van het shoppen? Lees dan ook onze artikelen met winkeltips in Arnhem en Nijmegen.