6 tips voor de herfstvakantie

Het is herfstvakantie!  Een hele week niet naar school betekent alle tijd om op Groot Gelders Avontuur te gaan en de leukste uitjes van de Gelderse streken te beleven. Van vreemde apen spotten tot gieren in de achtbaan en klimmen en klauteren in de natuur. Wij geven je tips voor een dagje uit met het gezin!

 

1. Kom dieren spotten

Wil jij alles weten over dinosaurussen en ben je niet bang om een loslopende aap tegen te komen? Ga dan op dierenavontuur in de Gelderse streken! In Burgers’ Zoo ontdek je dieren uit alle landen en loop je van het ene naar het andere avontuur. In de herfstvakantie staan in het park tientallen levensechte Lego Bricks-dierfiguren. Wist je dat dierfiguren met een hoogte of lengte van drie meter al snel uit tienduizenden Lego-steentjes bestaan? Deze tijdrovende klus wordt dan ook door ware Lego-kunstenaars zeer nauwkeurig en geconcentreerd verricht. Indrukwekkend!

In Apenheul vind je meer dan 300 apen. Grote apen, kleine apen, apen met snorren en apen die heel hard kunnen brullen. En meer dan de helft loopt zomaar los tussen de bezoekers! Met de handige spottips die in het park te vinden zijn hoef je er niet één te missen. Wist jij dat van alle dieren apen het meest op mensen lijken? Grote kans dus, dat ook jij op één van de apen uit Apenheul lijkt. Doe de apentest en ontdek het zelf!

Apenheul

2. Ga op ontdekking in een museum

Ben jij een echte avonturier en gek op navigatie en cartografie? Dan is een bezoek aan GeoFort echt wat voor jou! Hier leer je alles over kaarten en navigatie. Zoek de weg in de donker ondergrondse gang of in het doolhof en laat zien hoe goed je kunt speuren.

En je hoeft niet eens in het vliegtuig te stappen om kennis te maken met verschillende Afrikaanse landen en culturen. In het Afrika Museum in Berg en Dal waan je je in dorpen uit Ghana, Lesotho, Kameroen en Benin. Je komt ogen en oren tekort! En je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar ook in het Afrika Museum is het een echte beestenboel! In het hele museum wemelt het van de dieren, en die weten zich soms goed te verstoppen. In deze speurtocht gaan kinderen samen met hun ouders en een grote knuffelolifant, -slang of -krokodil op zoek naar de dieren in het Binnenmuseum.

 

3. Op avontuur in een attractiepark

Rondtollen in de zweefmolen en razende ritjes in de achtbaan… Wie dol is op pretparken zit goed in de Gelderse streken! Maak een ritje in de achtbaan, spring op de trampoline en zweef door de lucht in Amusementspark Tivoli. Ook leuk voor de allerkleinsten!

Gek op griezelen? Zorg dan dat je tussen 4 en 27 oktober op openingsdagen Kinderpretpark Julianatoren bezoekt! Spook samen met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia tijdens de theatershow ‘De Spoken van Griezelstijn’ en leer tijdens Jul’s Griezelfeest hoe je als een echte griezel danst.

Tip: Verkleed je als een engerd, dan maak je kans op toffe prijzen!

 

4. Gluren in een chique kasteel

Ontdek de spannende geschiedenis van de Gelderse streken! Bezoek eens een van de vele kastelen, forten en landgoederen die hier te vinden zijn. Op Slot Loevestein is in de herfstvakantie van alles te doen. Kijk mee naar de voorbereidingen en demonstraties van ridders tijdens het Riddertoernooi of doe zelf mee in een workshop of struintocht. Wie zich een echte kasteelbewoner wil voelen moet echt eens naar Kasteel Huis Bergh. Ieder weekend en in de schoolvakanties zijn er speciaal voor kinderen hele leuke rondleidingen en kunnen kinderen tijdens Ridderslag allerlei opdrachten doen, om vervolgens tot hofdame of ridder benoemd te worden.

Actief in een kasteel

5. Leef je uit!

Een bijzonder dagje uit beleef je in De Spelerij – De Uitvinderij. Daar ontdek je de meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien en kun je je eigen uitvindingen maken. En wil jij wel eens laten zien hoe snel, sterk en handig je bent? Grijp dan je kans bij Wipeout Kids en bestorm alle obstakels!

6. Lekker naar buiten!

In de herfstvakantie staat Het Nationale Park De Hoge Veluwe in het teken van de Wilde Weken. Alles staat draait deze weken om wild: wilde dieren spotten, wild spelen en wild doen! Iedere dag is er voor jong en oud van alles te doen. Denk eens aan klimmen en klauteren, aan knutselen of aan een spannende speurtocht.

Iedere zaterdag en zondag in de herfstvakantie is er ook  nog het Wilde Weken Festival. Laat zien hoe goed je kunt boogschieten, klim in een boom of neem deel aan een spannende archery tag wedstrijd. Voor de jongsten is er een laag touwparcours waar eindeloos op geklommen en geklauterd kan worden. Ook is de knutselbus de laatste 2 weekenden aanwezig, waar wilde wandelstokken gemaakt kunnen worden.

 

Spelen maakt hongerig!
Van al die leuke activiteiten krijg je natuurlijk honger! Strijk neer bij een van de vele pannenkoekenhuizen in regio Arnhem en Rijk van Nijmegen. Je vindt de restaurants in de buurt van topattracties en prachtige fiets- en wandelgebieden. Ideaal dus! Van traditionele restaurants met een ouderwets gezellige inrichting, tot strakke en moderne uitstralingen. Klik hier voor onze tips.

Nog niet uitgespeeld? Restaurant Roadhouse Arnhem heeft een geweldige speelhoek voor kinderen. Speelhoek is eigenlijk nog zachtjes uitgedrukt. Het complete souterrain is omgetoverd tot stoere speelruimte! Deze speelruimte is speciaal gemaakt voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Kinderen vermaken zich uitstekend met met de wandspelen, air-hockey en flipperkasten, en voor de allerkleinsten is er een speciale klimruimte. Met de meegekregen buzzer weten ze precies wanneer hun eten klaar staat op tafel, handig!