Wandelen

Kom wandelen in de Gelderse streken!

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Het landschap verandert, van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst!  Het Gelderse goud…

De bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel en het goud aan cultuur in historische kastelen, paleizen en musea is weer helemaal klaar om (opnieuw) ontdekt te worden. Maar ook de goudgele peren, die in september geplukt worden en daarna verkocht bij de vele landwinkels in Rivierenland, Veluwe, Achterhoek, het Rijk van Nijmegen en de Regio Arnhem.

De afgelopen periode zijn bloggers, vloggers en ploggers op pad gegaan. Zij delen hun ervaringen op deze pagina door middel van inspirerende verhalen, leuke  filmpjes en de mooiste foto’s.

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de Gelderse streken!

Logo _Gelders Goud _def _fc Transparant

Vlogs

Vloggers Sander en Fortuné wandelden dit najaar een aantal prachtige routes in de Gelderse streken. Onderweg maakten zij een stop bij een local die hen van alles vertelde over de omgeving waar zij wandelden. Kijk je mee?

Rondje Wekeromse Zand

Het Wekeromse zand is een flink stuk open stuifzand met indrukwekkende vergezichten. Vlogger Fortuné wandelde op een heerlijke herfstdag het Rondje Wekeromse zand en sprak boswachter Remco.

Kabouterroute

Sander ontdekt samen met zijn zoon Jip het Gelderse goud in het Kabouterbos in Berg en Dal! Tijdens hun ontdekkingstocht gaan ze op zoek naar de kabouters die in het bos wonen. En daarna… pannenkoeken eten!

Langs duinen, kolken en kastelen

Laat je verrassen door de talrijke vergezichten in het coulisselandschap van de Achterhoek! Vlogger Fortuné wandelde de prachtige route ‘Langs duinen, kolken en kastelen’ door een mooi herfstig landschap. Kijk je mee?

Goilberdingerpad

In deze vlog wandelt Fortuné het Goilberdingerpad in Rivierenland. Een prachtige route in het buitengebied van Culemborg. Onderweg spreekt hij local Marco Lauret, die hem van alles vertelt over de omgeving. Kijk je mee?

Lochemse Bergroute

Dit najaar ontdekken Sander en Fortuné al wandelend het Gelderse goud. In deze vlog wandelt Sander de Lochemse Bergroute in de Achterhoek. Een prachtige route door een gevarieerd landschap met robuuste grove dennenbomen en beuken. Onderweg spreekt hij Achterhoek Ambassadeur Ingrid Middag, die hem van alles vertelt over de omgeving. Kijk je mee?

Planken Wambuis

Ontdek het Gelderse goud in natuurgebied Planken Wambuis! Vlogger Fortuné genoot van de ruige natuur en ontdekte samen met boswachter Herman alle mooie plekjes op de route.

Kloosterroute

Het eeuwenoude familielandgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is maar liefst 900 hectare groot. Sander wandelt in deze vlog de Kloosterroute, een route van 4,5 kilometer over het landgoed. Hij maakt kennis met Nathalie barones van Verschuer, die op het landgoed woont en hem van alles kan vertellen over de prachtige omgeving.

Knooppad Gelderse Poort

In de Liemers geniet je van rust en ruimte. Sander wandelt in deze vlog het Knooppad Gelderse Poort. Hij struint vanuit Groessen naar de gemeente Rijnwaarden. Onderweg stopt hij bij kwekerij de Groene Schuur en maakt hij kennis met eigenaar Ferdinand, een gepassioneerde ondernemer met liefde voor het tuindersvak en de Liemers!

Laat je inspireren op Instagram