U bevindt zich hier: Achterhoek ›  Cultuur & Historie

Hier voel en zie je cultuur en historie

De Achterhoek is een streek met een rijke streekcultuur en streekhistorie. Van boerderijen tot kastelen en vanĀ  grachten tot kerkenpaden. De historische stadjes met verdedigingswerken zorgen ervoor dat je het verleden kunt herbeleven.

Overal in de Achterhoek kom je ze tegen: statige kastelen en landhuizen. Vaak met een prachtige tuin er om heen. In het landschap vind je nog tientallen buitenverblijven van de oud-Gelderse adel. Gebouwd in de vroege of late Middeleeuwen als verdedigingswerk. Of als chiquere woonstee in de 17e en 18e eeuw. Meestal met een indrukwekkend landgoed dat sinds jaar en dag in handen van de familie is. Verschillende Achterhoekse kastelen en tuinen zijn voor bezoekers opengesteld. Breng ze eens een bezoekje en ga terug in de tijd van ridders en jonkvrouwen.

Naast kastelen en landhuizen zijn er veel eeuwenoude boerderijen te vinden waarvan de kleur van de luiken vertelt tot welk landgoed de boerderij behoort. Gelegen in het typische coulisselandschap met omzoomde akkers, slingerende beken en mooie doorkijkjes. Kortom, de Achterhoek is een streek waar cultuur en historie te zien en voelen is. Hier kun je genieten van cultuur, historie, rust, ruimte en natuur.

Meer cultuur & historie in de Gelderse streken

Alles over cultuur & historie in de Achterhoek

Alles over cultuur & historie in de Achterhoek